Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić napravio je kratku retrospektivu za kraj 2020. godine i period otkad je on u klubu.

Terzić se prvenstveno osvrnuo na stanje kada je došao u klub.

-Volim da podsećam da ne bismo zaboravili, kada sam došao u klub, da ne tražim ni podršku, ni novac, samo vreme da napravimo veliku . Nadam se da smo to uspeli, verujem da je Zvezda napravila najveće uspehe u proteklih 25 godina- rekao je Terzić.

zvezdan-terzić-crvena-zvezda-finansijski-izveštaj
Terzić retrospektiva rezultata Crvene zvezde (FOTO: Starsport)

Direktor Zvezde je poseban akcenat stavio na finansijsku dobit koju je klub ostvario u prethodnim sezonama.

-Uspesi su prepoznati van granica, pa sam tako dobio poziv prestižnog univerziteta Hajdelberg da budem predavač i govorim o uspesima Zvezde. Mi smo za šest i po godina doneli 130.000.000 evra. Ne znam koliko kompanija je to uspeli iz Srbije… Platili smo 25 miliona evra samo državi na porez, u infrastrukturu smo ulažili sedam miliona. U ovom periodu smo u plusu 20 miliona evra- dodao je Terzić.

Zvezdan Terzić najavljuje i petu titulu u Super ligi Srbije, dok je on na čelu kluba.

-Osvojili smo četiri titule, a duboko sam uveren da ćemo osvojiti i petu. Mnogo potcenjuju Superligu Srbije, a ona je 16. u Evropi. Podigli smo koeficijent u velikoj meri, kako naš tako i zemlje. Stvorili smo konkurentan tim da odgovori svim ciljevima, koji ima veliku tržišnu vrednost- rekao je Terzić.

Direktor Zvezde ističe da su od dobrih rezultata njegovog kluba direktor profitirali i ostali srpski klubovi.

-Na ime solidarnosti i rezultata u Evropi, doneli smo 8.000.000 evra za razvoj našeg fudbala u celoj zemlji. Direktno svim klubovima- zaključio je Terzić.

Terzić se dotakao i moguće saradnje Zvezde i slavnog OFK Beograda, koji je sada u veoma teškoj situaciji.

-Ja kao Zvezdan Terzić sa vezama i logistikom, a možda i Zvezda. Ako vidimo da postoji interes obostrani. Možda će narednog leta Grafičar da se osamostali i tada bismo morali da tražimo novu filijalu- dodao je Terzić.

nemanja-vidic-zvezdan-terzic
Zvezdan Terzić o Nemanji Vidiću (FOTO: Peđa Milosavljević/Starsport)

Poslednjih mesec dana aktuelna je bila rasprava Terzića sa Nemanjom Vidićem. Ipak direktor Crvene zvzede je odlučio da se suzdrži od daljih komentara.

-Iz najboljeg konteksta o Vidiću, čoveku sa grandiznom karijerom, da je potreban fudbalskoj Srbiji, on je odgovorio na neprimeren nacin. Sada bih se suzdržao o komentara jer je sujeta velikih ogromna- poručio je Terzić 

Direktor Crvene zvezde je komentarisao i sukob Dejana Stankovića i Gejlora Kange.

-Mrkela je istakao da se te stvari dešavaju u Evropi, dođe do nesporazuma i žaru borbe da klub bude što boljji. Ne krijemo nesporazum između šefa i Kange, klub će uvek biti na strani trenera. Mora da postoji disciplinski pravilnik, on će biti kažnjen. Ali ostaje u Zvezdi ima još dve i po godine- rekao je Terzić.

Terzić je sa ponosom govorio o načinu na koji Zvezda promoviše decu iz svog omladinskog pogona, ali i dotakao se mogućih odlazaka na zimu.

-Moguće je da odu stariji igrači, živimo od transfera, ali neka zvezdaška javnost mirno spava, dovodimo godinama bolje, kako ko ode. Ako bude odlazaka, naša skauting služba radi svoj posao. Imamo spremne zamene. Milunović potpisuje novi ugovor. Zovu ga Deda ili Profesor, ali on je prava ličnost na mečevima i treningu- zaključio je Terzić.

POTVRĐENO: Srnić je ponovo Zvezdin!

Obavezno pogledajte:LIVERPOOL vs TOTTENHAM | Meridian PES Predictor #18 |@Beki

11 KOMENTARA

  1. svaka cast Zvezdi za ovih par godina unazad,mnogo su toga postigli,ako se osporava u nasem prvenstvu rezultati koje prave,u evropi to ne moze da se kaze,jel tamo nema namestanja,i u evropi niko nece pomoci Zvezdi,sve pohvale

  2. Pa posle ovakvih igara svima je skočila cena , dosta dobrih igrača je u pvom klubu ,Stanković je pre svega zaslužan za to . Samo da ih ne rasprodaju tek tako kao sto znaju

    • Mislim da Stankovic nije za trenera Zvezde, trebao je da ostane Milojevic sa kojim bi Zvezda ima jos bolje uspehe

    • To da rezultati su za svaku pohvalu, ipak je od njih napravio nesto iako smo mislili da nece nista uraditi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime