Zvezda nije radila što treba, ali jeste ono što ne treba – 2. deo

Foto: Marti Imatge - Andorra

Milan Tomić posle pripreme utakmice sa Andorom sigurno nije propustio da svojim košarkašima da uputstva šta treba da rade kada ona počne. Ako odbacimo mogućnost da su namerno radili pogrešno, onda ga verovatno nisu razumeli, a epilog je da je Zvezda sebi zakomplikovala situaciju u grupi.

Ako su Crveno-beli hteli da dosadnu situaciju pretvore u zanimljivu, onda su u toj nameri i uspeli. Kako sada stvari stoje, sve ekipe iz grupe su i dalje u igri za plasman u sledeću fazu takmičenja. Teško je zamisliti da bi Zvezda mogla da propusti da se nađe tamo, ali, nikada nije zgodno prvo reći ,,hop” pa tek onda poskočiti.

A u Ulmu muk – Zvezda nije radila što treba, ali jeste ono što ne treba

Milana Tomića u svakom slučaju očekuje ozbiljan posao pronalaženja razloga velikog pada u igri njegovog tima u odnosu na početak sezone. Štaviše, u tome je već u zakašnjenju jer su neke stvari trebale već da budu predmet analize, verovatno već i popravljene. Jer ako su timovi ne preteranog kvaliteta počeli lako da izlaze na kraj sa pretedentom na Evroligu, sigurno je da treneri konkurentskih ekipa nisu sedeli skrštenih ruku, već su i oni proučili na koji način treba da igraju sa Crveno-belima.

Andora je ekipa koja igra na puno koševa i koja je veliku većinu mečeva u kojima je ubacila preko osamdeset poena, rešila u svoju korist. Zvezda ni u jednom trenutku nije uspela da osujeti brzu igru ove ekipe, što bi bio ključ za uspostavljanje kontrole igre. Košarkaši Milana Tomića su zapravo podbacili u svim vidovima odbrane svog koša, ali je pre svega trebalo usporiti igru domaćih.

Zvezda nije uspela da se odupre brzoj igri koju primenjuje Andora

Andora ne samo da je postizala koševe brzim šutevima posle tranzicije, nego je to radila i iz neposredne blizine, odnosno iz reketa. Zvezda je svom protivniku dopustila previše drugih napada posle uhvaćenih lopti ispod njenog koša. Odbrana od šuta za tri poena je takođe zakazala. Albisi je donekle zaustavljen u razigravanju saigrača, ali je zato sa lakoćom probijao do koša ili šutirao za tri poena, dok su ,,njegove” asistencije preuzeli drugi, pre svega Luz.

Na papiru, Zvezda je delovala kao da dobro igra u napadu, ali ne treba zaboraviti da se Andora i ne ističe dobrom odbranom, naprotiv, već igra za koš više.

Evrokup: Zvezda prvi put nije favorit na gostovanju – da li to znači prekid loše serije?

Džo Regland skoro i da ne postoji u odbrani u poslednje vreme, a čak i kad ubaci dvadeset poena, to se ne odrazi na tok utakmice jer osim toga, on ne kontroliše ritam. Takođe, Tomić bi trebalo da ustanovi otkud istovremeni pad u igri kod Perperoglua, Barona i Fajea, kao i kako je moguće da svaki igrač koji se nađe na parketu ima bar jednu ,,prodaju”.

Šut za tri poena je potpuno stao i bio bi još slabiji da Baron nije ubacio par ,,očajničkih”, a visoki centri koji su na početku dominirali u reketu, više ne deluju tako nezaustavljivo.

Očigledno je da Zvezda i njena igra više nisu tajna za ekipe u Evrokupu, a ako Tomić ne želi da se situacija prenese i na ABA ligu, moraće u najskorije vreme nešto da menja.

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime