Vest o tragičnoj i preranoj smti nigerisjkog košarkaša Majkla Odža potresla je čitav sportski svet, a pogotovo košarkaše Crvene zvezde, koji su imali priliku da sarađuju sa njim.

Majkl Odžo je svojevremeno bio student Florida Stejt univerziteta i za Seminolse je nastupao sa brojnim NBA asovima, ali i Brajanom Angolom iz Partizana.

Odžo i Bili Beron provlei su dve godine u beogradskom klubu i za to vreme sakupili mnogo zajedničkih uspomena.

Beron se prisetio i moemnta kada je saznao za tragediju.

Bili Beron i Crvena zvezda? “O tome ću pričati dok sam živ”!

-U grupnom četu sa američkim košarkašima gde je i Dženkins sam pročitao poruku da je Odžo umro. Odmah sam pitao “Šta?!”. Pozvao sam menadžera da se raspitam i za 10 minuta sam dobio potvrdu, nisam mogao da verujem – rekao je Beron.

Naravno, kao i svi koji su ga poznavali, i Beron je imao samo reči hvale.

-I dalje mogu da ga zamislim kako mi se obraća sa tim velikim osmehom. Bio je sjajan tip, šaljivdžija. Uvek je bio pun fazona, jednom mi je naplatio 10 evra da mi ispriča vic. On je najveći čovek sa kojim sam igrao. Uvek je na treninzima bio taj koji postavlja jake blokove pa mu mi kažemo da se smiri jer te posle toga nedeljama sve boli – iskren je bio Bili Beron.

Simanić bi mogao da ode iz Zvezde: Prijava za NBA draft je i dalje tu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vaso Bakočević: DEBITUJEM NA BARE KNUCKLE! Golim šakama pa ko preživi!

2 KOMENTARA

  1. Tuzno je kako je ODZO brzo otisao…mlad ,sjajan igrac i veliki saljivdzija…Za takvim ljudima ostaju nezamenljiva mesta koja niko ne moze popuniti….

  2. Ni ja jos ne mogu da verujem da je takav momak kao sto je bio Odzo, tako rano napustio svet.. Bio je sjajan igrac i veliki pozitivac, svima nama ce nedostajati DIV mekog srca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime