Zlatan na sniženju: Samo 16.000 funti, nedeljno!

Ekscentričan, narcisoidan, uvek željan pažnje… Ima mnogo prideva koji ga na ovakav ili sličan način opisuju. Zlatan je delom je i on kriv za to, pravio je kult od sebe i stavljao ga ispred svoje karijere. Pre nekoliko dana se preselio u MLS!

Kako to već ide kod njega, morao je u prvom intervjuu da objasni Amerikancima zašto je došao. ’’Nakon igranja za najbolje svetske klubove i sa najboljim svetskim igračima, odlučio sam da dođem. Ovde ću završiti karijeru jer publika zaslužuje da uživa u mojoj igri i pobedama.’’

IGRA SE DERBI LOS ANĐELESA!

Stvarno je Zlatan igrao u najboljim klubovima i sa najboljim igračima na svetu. Osvojio je 33 trofeja u Evropi, bio šampion sa svim klubovima osim sa Junajtedom. Čak je i sa engleskim timom osvojio 3 trofeja, što nije loš učinak.

Znate već kako idu stvari u profesionalnom sportu u Americi. Da bi tim doveo nekog igrača njegova plata mora da se uklopi u ’’seleri kap’’. Postoji određen budžet za plate i nije dozvoljeno potrošiti više od te svote na igrački kadar.

Šveđanin je u Mančesteru imao nedeljnu platu od oko 350.000 funti i bio je jedan od najplaćenijih na svetu. Bez ikakve dileme, ta plata je bila u skladu sa njegovim fudbalskim znanjem, često se zapostavlja to koliko je on dobar fudbaler.

Ako biste na svetu tražili dve stvari koje se bolje uklapaju, teško da biste našli bolji primer od Zlatana i Los Anđelesa. Kamere na svakom koraku, Holivud, poznate ličnosti… Da bi se ove sezone našao u takvom društvu, Zlatan je prihvatio neverovatno malu platu.

Ugovor sa Galaksijem je potpisan na 16.000 funti nedeljno i neće biti najplaćeniji igrač u timu. Đovani dos Santos ima skoro četiri puta veću platu od njega. Sredinom prošle godine je u klub stigao i njegov brat Džonatan koji je sigurno dobro plaćen.

ČIKAGO IGRA SA PORTLANDOM!

Verovatno prvi put u karijeri neće biti sva pažnja usmerena na Zlatana Ibrahimovića. On će se potruditi da to ispravi što pre, svojim igrama i ponašanjem van terena. Videćemo koliko će bu vremena biti potrebno za to.

Ono što takođe treba znati o Ibrahimoviću i njegovom novom klubu je da su nakon tri odigrana kola na 7. poziciji Zapada. Imaju po jednu pobedu, remi i poraz ali očekuju da nakon ovog ogromnog pojačanja stvari krenu na bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime