ODBOJKAŠICE, PONOS, ČAST Samo gledajte dok drže čas dostojanstva

Vreme je za zlato i na Olimpijskim igrama (FOTO: CEV)

Ponos. Čast. Emocija. Uspeh. Neverovatan osećaj! Čuveni “Balkon” i odbojkašice Srbije – osvajačice tri zlatne medalje zaredom.

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, neverovatna mašinerija koja je odavno prerasla obrise igre.

Srbija je zemlja košarke, te magične igre pod obručima koja nam je donela toliko radosti. Nekada smo bili uspešni i u rukometu, u vaterpolu i nekad i sad, verovatno i u budućnosti.

A odbojka?! Odbojkašice Srbije osvojile su tri zlatne medalje sa poslednja tri velika takmičenja. Svetske su prvakinje i dvostruke uzastopne evropske šampionke. Imaju i olimpijsko srebro iz Rija 2016. godine.

I ne samo zbog poslednjih nabrojanih uspeha, već zbog svega što rade u dresu nacionalnog tima vrlo je moguće da je ova generacija najbolja ženska reprezentacija u istoriji srpskog sporta.

Imale su uspehe i košarkašice, i rukometašice, ali teško da su uporedivi njihovi poduhvati sa čudima koja prave gracije i njihov selektor Zoran Terzić. Šta više reći o čoveku koji je osvojio 18 medalja za 17 godina na klupi Srbije!?

Ove devojke nikad ne odustaju – „loša Srbija za koju ne znate gde je“

Tim, sa velikim “T”. Ekipa u pravom smislu te reči. Sve za jednu, jedna za sve. Atmosfera i timski duh. To je ono što odbojkašice Srbije izdvaja od ostalih. Ne samo kod nas, već širom planete.

Uvek se bore zajedno, na svakom delu terena, iako to zvuči previše izlizano, ali je tako. Ove devojke su nešto najbolje što Srbija ima! Bez ikakvog dalje uvoda ili nastavka.

Nastavak je moguć samo u smislu novih uspeha i medalja, a već su redom obećale kako se na čuvenom “Balkonu” vidimo i sledeće godine. Na istom mestu, istim povodom.

ODBOJKAŠICE, PONOS, ČAST Samo gledajte dok drže čas dostojanstva
Sila: Tijana Bošković je MVP na poslednja tri velika takmičenja zaredom (FOTO: CEV)

To znači da se iz Tokija vraćaju sa olimpijskim zlatom! Ako neko to može, onda su to sigurno Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović i ostale devojke kojima je priređen fantastičan doček na balkonu Skupštine grada po povratku sa EP iz Turske.

Maja kao kapiten i stub ekipe, moćna Tijana kao MVP na tri velika takmičenja uzastopno, nezaustavljiva Brankica, neprelazna Stefana! Smirena Bianka Buša, pa Mina Popović i druge naše gracije Silvija Popović, Teodora Pušić, Bojana Milenković, Jelena Blagojević, Ana Bjelica, Slađana Mirković, te mlade nade Katarina Lazović i Maja Aleksić

Ne treba zaboraviti ni Tijanu Malešević, Milenu Rašić, kao i one koje ovaj put nisu bile deo EKIPE.

A, kakva su ekipa, šta ih sve krasi i kakve emocije izazivaju, možda najbolje opisuje poruka legendarnog Vanje Grbića. Jer, kad nešto kaže (napiše) Veliki Vladimir, onda to ima posebnu težinu.

Devojke, bravo i hvala! Ne možeš objasniti sitom i bogatom, uglađenom i obučenom, čistom i naparfemisanom, šta znači ponos, dostojanstvo i čast da se pogine za svoju maticu.

Danas smo retki, ali nas ima, pa neka nas gledaju kao cigane, prljave, ponosne, tvrdoglave… Mi smo mi! A vi nas samo gledajte dok vam držimo čas dostojanstva”, poručio je Vanja Grbić.

Ponos i čast! Čas dostojanstva! Ove devojke su pravi primer!

OBAVEZNO POGLEDAJTE Odbojkašice Srbije osvojile Evropsko prvenstvo 2019: Zlatne šampionke, Balkon, sjajan doček i izjave