NAZIRE SE RASPLET: Mamić pozvan da se do ponoći javi u zatvor u Hrvatskoj!

zdravko mamić-dinamo-crvena zvezda
Mamić je u novom problemu (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Zdravko Mamić dužan je da se do ponoći javi na izdržavanje zatvorske kazne, nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odbio žalbu o izvršenju zatvorske kazne kao neosnovanu.

Konačno nove vesti, a da li i poslednje – ostaje da vidimo. Naime, Sudsko veće je utvrdilo da je postupajući sudija izvršenja pravilno doneo i obrazložio rešenje, kao i da je ono doneto u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od prijema prepisa presude.

To znači sledeće: Mamić je dužan da se do ponoći javi u Centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu.

zdravko mamic-dinamo-totenhem
Mamić je uvek bio bez dlake na jeziku (FOTO: Starsport)

Vrhovni sud je u martu ove godine potvrdio nepravosnažnu presudu osječkog suda iz juna 2018. godine, kojom je Zdravko Mamić osuđen na 6,5 godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama.

Zdravko Mamić, nekada prvi čovek Dinama,  je neposredno uoči izricanja nepravosnažne presude pobegao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je takođe državljanin.

Osim toga, njegovom bratu Zoranu Mamiću Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora sa četiri godine i 11 meseci na četiri godine i osam meseci, a pošo se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne za njim je raspisana poternica Interpola.

Rasplet? Očekujemo ga uskoro.

DUŠAN SILNI! Vlahović ponovo igrač meseca, nema mu ravnog!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Peruničić: Fanatik sam, to me je koštalo zdravlja! | SPORT FOKUS

 

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime