Zbog čega Denver ne bi voleo da u plej-ofu putuje u Solt Lejk Siti?

(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Denver je (opet) izgubio u Solt Lejk Sitiju (114:108), a pošto je mogućnost da se ova dva tima sastanu i u doigravanju, od prilične je važnosti da ekipa Majkla Melouna ne izgubi ritam koji ima od početka sezone, a koji vodi do obezbeđivanja prednosti domaćeg parketa u takvom slučaju.

Naime, Denver nije pobedio Jutu na njenom parketu nešto više od četiri godine. Od tada je od potencijalnog protivnika u plej-ofu izgubio je devet puta za redom. Kada bismo to pretvorili u plej-of serije, dobili bismo dva cela trijumfa Džezera i to sa ostatkom od jedne pobede.

U najnovijem porazu, Denver je loše započeo utakmicu i do kraja nije uspeo da uđe u ritam. Najveći problem je bio loš šut sa spoljnih pozicija, čemu je doprinela odlična odbrana Jute, ali i ne baš odgovarajuće reakcije sa klupe trenera gostiju. Meloun kao da se više brinuo za odbranu svoje ekipe i pored očiglednih problema koje su košarkaši Grumenja imali u napadu.

Jokić i raspucani Marej obeležili „srpski okršaj“ u Sakramentu i veliki preokret Denvera!

Nikola Jokić je međutim, odigrao odlično protiv jednog od najboljih odbrambenih igrača u NBA, Rudija Gobera. Srpski košarkaš je postigao 28 poena i uhvatio 21 loptu, čemu je dodao i šest asistencija. I on je ipak, promašio šest od svojih sedam šuteva za tri poena, a nekakvu pomoć u napadu je dobio od Bartona (22) i Herisa (16).

Gostujući košarkaši su ,,prodali” čak šesnaest lopti što u Solt Lejk Sitiju ne može da donese ništa dobro. Šut nije išao, a reket Jute je bio zgusnut za većinu prodora i u njemu je jedinu pravu opasnost po koš Jute predstavljao Jokić. Marej i Milsap su bili loši u šutu (zajedno samo 11 poena, 4/19 iz igre), kao i većina članova prve postave.

Denver nije bi ni blizu odbrane kakvu je želeo Meloun

Možda bi se nekako utakmica i dovela u red sa stanovišta Denvera da im je odbrana bila na nivou onoga što su u pokazali u najvećem delu sezone. Ali nije. Donovan Mičel je praktično radio šta je hteo i susret završio sa ubačenih 35 poena, ostavljajući Melouna da razmišlja šta bi to moglo da bude bolje rešenje za slučaj da se timovi sastanu u doigravanju.

Pre svega, u ovakvim mečevima ne sme se dopustiti da napad zavisi samo od Jokića i eventualno još jednog igrača. To jednostavno neće biti dovoljno. Atmosfera u Solt Lejk Sitiju je ličila na onu kakva će biti i u post-sezoni, gde momaka iz Kolorada nema već godinama.

U Koloradu se ne boje januara – lakši raspored kao zalog da Denver ostaje prvi na Zapadu?

Bilo je svega što obeležava mečeve koji se znatno razlikuju od onih kakvi Denver očekuju kada se ligaški deo završi. Utakmica je neprestano bila na ivici sukobljavanja igrača, a zbog koškanja su isključeni Plamli i Fejvors, ali kazne očekuju još neke košarkaše koji su reagovali sa klupe.

Dobra stvar je što Denver dve naredne utakmice igra u Pepsi centru, od kojih je prva okršaj sa slabim Feniksom. To bi trebalo da bude dovoljno da se zaboravi Juta i analiziraju uzroci loše igre u Solt Lejk Sitiju. Do Ol star vikenda Denver treba da odigra jedanaest mečeva, a u raspored je uključeno šest gostovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime