ZAVRŠNE PRIPREME Dve provere košarkašica pred Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkašice Srbije do prvog mesta u grupi (FOTO: KSS)

Posle Zlatibora, Beograda i turnira u Francuskoj, ženska košarkaška reprezentacija Srbije završni deo priprema odrađuje u Vršcu.

Do početka Evropskog prvenstva ostalo je još šest dana. Izabranice Marine Maljković odigraće ovog vikenda dve pripremne utakmice protiv Turske. Prvi meč biće otvoren za javnost.

– Zadovoljna sam kako teku pripreme, pogotovo što nemamo većih problema sa povredama. Najvažnije je da sve devojke budu zdrave.

Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokažu u kojoj smo trenutno fazi i šta treba da doradimo do početka Evropskog prvenstva – rekla je Ana Dabović.

Naša reprezentacija otvara Eurobasket 27. juna utakmicom protiv Belorusije. U grupnoj fazi Srbija će u Zrenjaninu odigrati i mečeve protiv Rusije 28. juna odnosno Belgije dva dana kasnije.

– Veoma smo uzbuđene i željno očekujemo početak prvenstva. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina.

Nedavno smo se vratile sa turnira u Franuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na šampionatu.

Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo proći grupnu fazu, što je i prvenstveni cilj.

Posle ćemo korak po korak da razmišljamo o ostalom – istakla je Maja Škorić.

Turnir u Francuskoj dao je jasniju sliku selektorki Marini Maljković na čemu još treba da se radi u narednih sedam dana.

Srbija je u Renu izgubila od Rusije, ali je zato uspela da savlada Tursku i Francusku.

– Već smo dva dana u Vršcu i pripreme teku u najboljem redu. Želimo da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo i da se u što boljem svetlu pokažemo našoj publici u našoj zemlji – zaključila je Dragana Stanković.

Prvi deo Evropskog prvenstva igra se u Letoniji i u Zrenjaninu i Nišu od 27. juna. Druga faza je na programu u beogradskoj „Štark areni“ od 2. do 7. jula.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime