ZAKUCAVANJA: Bridžisov prekookeanski let, a Smit bi mogao 720! (VIDEO)

Bridžis zakucavanje
CHARLOTTE, NC - DECEMBER 02: Miles Bridges #0 of the Charlotte Hornets dunks the ball against the New Orleans Pelicans during their game at Spectrum Center on December 2, 2018 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)

Svi čekamo Ol Star vikend da bismo videli neka nova sjajna zakucavanja, koja svet još nije video. Šta očekuje ove godine od četiri učesnika?

Nekoliko godina smo imali prilično bleda izdanja, a onda su se pojavili Zek Lavin i Eron Gordon. Oni su nam u prethodnim godinama ponudili zaista fenomenalna zakucavanja, a sada su na takmičenju Majls Bridžis, Hamidu Dialo, Džon Kolins i Denis Smit junior. Šta nam spremaju?

ZAKUCAVANJA: Bridžisov prekookeanski let, a Smit bi mogao 720! (VIDEO)

MAJLS BRIDŽIS – PREKOOKEANSKI LET

Ovogodišnji 12. pik na draftu je domaćin takmičenja. Krilni košarkaš Šarlota je odigrao 55 utakmica u NBA i impresionirao je svojim fizičkim predispozicijama.

Za sada nije pokazao preveliku kreativnost u zakucavanjima, ali je neverovatno skočan. Može dugo da ostane u vazduhu i svakako ima potencijal da nam prikaže nešto sjajno.

Uspevao je da zakucava jednom rukom iz teških pozicija, te da izvlači loptu sa kuka pri zakucavanjima. To što je Šarlot domaćin ga je sigurno dodatno motivisalo da smisli nešto specijalno i sve nas iznenadi.

Jedno je sigurno, Majls Bridžis će leteti. Dugo i spektakularno. Videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu.

DENIS SMIT – ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI

Denis Smit je prototip idealnog igrača za ovakvo takmičenje. Brz, eksplozivan, skočan i kreativan bek. Novi bek Njujorka je mnogo puta u kontrama uspevao da bude jako kreativan kada su u pitanju zakucavanja.

KLADI SE NA SLAM DUNK CONTEST!

Često je koristio “vetrenjače” da završava kontre i Denis Smit je igrač od koga se nadamo da možemo da vidimo okret od 720 stepeni. Jedan pun krug je puno puta uradio, a možda sada vidimo i ono što se do skora činilo nemogućim!

DŽON KOLINS – NEBESKI PAS

Krilni centar Atlante će probati da prekine dominaciju igrača sa spoljnih pozicija. Poslednji centar koji je pobedio bio je Blejk Grifin 2011. godine.

Od njega očekujemo da će povesti nekog saigrača na takmičenje. Poznat je po alley-oop-ovima i prikucavanjima. Zbog toga očekujemo neki visoki pas za njega, a potom zakucavanje sa velike visine.

HAMIDU DIALO – MOĆ AFRIKE

Još jedan ruki na takmičenju. Hamidu Dialo je bek Oklahoma Siti Tandera, rođen je u Kvinsu ali je poreklom iz Gvineje odakle su njegovi roditelji emigrirali u Ameriku.

Proveo je jednu godinu na Kentakiju i onda se zaputio u NBA. On deluje kao najveći autsajder u takmičenju. Njegova zakucavanja su jako energična, ali nije Dijalo zakucavao preko svojih čuvara, niti je iskazao nekakvu kreativnost.

No ipak ga nismo previše videli u ligi, tek 45 utakmica sa po 10-ak minuta na terenu, ko zna šta nam je spremio!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime