Zaboravio dres u svlačionici: Kako je Malik Monk ušao u “zonu” Džej Ar Smita?

Foto: Screenshot

Nezvanična teorija da su košarkaši koji tek ulaze u NBA, prvenstveno oni sa koledža, rukiji sve dok ne počne prva utakmica u njihovoj drugoj sezoni ispostavila se tačnom i na sinoćnjem meču u predsezoni između Šarlot Hornetsa i Majami Hita, u trenucima kada se Malik Monk pripremao da uđe na teren.

Naime, 20-godišnji šuter Hornetsa bio je apsolutno nesvestan činjenice da je u svlačionici zaboravio dres. Naravno, Monk je bio prinuđen da se vrati po opremu, ali trenutak kada je pored zapisničkog stola saznao za to bio je prilično dragocen.

Počeo je da gleda oko sebe, verovatno kako bi se uverio da to još niko u njegovoj blizini nije shvatio, a kada je sudija prekinuo meč zbog faula i tako omogućio izmenu, Monk je s osmehom na licu krenuo ka svlačionici.

Boban Marjanović: AC/DC u eri Drejka

Sinoćni propust očigledno neće mnogo „oduzeti“ od percepcije da je 11. pik Šarlota sa prošlogodišnjeg drafta predodređen da postane još jedan ekscentrik u svetu najjače košarkaške lige na svetu, uloga koju već nekoliko godina nose igrači poput Džej Ar Smita i Nika Janga.

Prisetimo se samo koliko su Kavsi platili to što je Smit zaboravio da pogleda na sat u prvom meču finalne serije plej-ofa na istoku. Monk je ovoga puta zaboravio dres i sigurno je da mu to u predsezoni niko u franšizi iz Spektrum centra neće uzeti za zlo, ali pitanje je da li će mu se nešto slično desiti kada se bude našao u mnogo važnijoj situaciji.

Nikola Radičević za Meridian: Trento je mnogo napredovao, pratio sam igre Partizana

U predstojećoj sezoni bivši student Kentakija trebalo bi da dobije ozbiljniju minutažu nego što je to bio slučaj u njegovoj debitantskoj takmičarskoj godini kada se navikavao na ulogu profesionalca, ali očigledno je da taj proces još uvek nije završen.

Monk je u protekloj sezoni zaigrao na 63 meča, a na parketu je u proseku beležio 13.5 minuta, uz 6.7 poena i 1.4 asistencije. U sinoćnjem duelu sa Majamijem odigrao je 23 minuta i postigao osam poena i šest asistencija, ali pre nego što se uverimo u to za šta je Monk sposoban u svojoj drugoj NBA sezoni, red je da malo uživamo u njegovoj predsezoni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime