Vukčević kao naslednik Rejesa, Rendolfa i Ajona

Foto: screenshot/instagram/vukcevic22

Balkanska kolonija u Real Madridu se povećala dolaskom talentovanog 15-godišnjeg Tristana Vukčevića iz Olimpijakosa, sina nekadašnjeg košarkaša Dušana Vukčevića. Perspektivni krilni centar i potencijalni reprezentativac Srbije, pridružio se mlađim kategorijama španskog velikana za kojeg nastupaju Ognjen Kuzmić, Klemen Prepelič Dino Radončić i Mario Nakić, a za kojeg je do pre nekoliko meseci igrao i Luka Dončić.

Nije tajna da su igrači rođeni na prostoru bivše Jugoslavije interesantni aktuelnom osvajaču Evrolige i ACB lige.  Ako kao uzorak posluži Luka Dončić i podatak da je sa samo 19 godina prevazišao evropsku košarku i osvojio sve što se može osvojiti, onda je diskusija nepotrebna. Da ne govorimo o košarkaškoj tradiciji sa ovih prostora, što se najbolje ogleda na slučaju oca i sina – Iva i Marija Nakića (2001. godište).

Ivo je tri puta u karijeri osvajao Evroligu. Dva puta sa Cibonom (1985, 1986) i jedanput sa Partizanom (1992). Mario je pokazao da sledi očeve tragove na košarkaškoj stazi tako što je debitovao sa samo 16 godina za seniorski tim Reala na utakmici protiv Gran Kanarije prošle sezone. Sjajno je igrao na juniorskom turniru Evrolige u Beogradu ove godine, beležeći u proseku 17,3 poena, 4 skoka i 2,7 ukradenih lopti po meču.

KO ĆE OSVOJITI EVROLIGU U SEZONI 2018/2019? PROVERI KVOTE!

U slučaju da ove sezone bude prekomandovan u mlađe kategorije, a sva je prilikada hoće, društvo bi mu mogao praviti Tristan Vukčević, koji poput Marija sledi stope oca Dušana , svojevremeno takođe igrača Reala. Pored kraljevskog kluba, rođeni Sarajlija je nosio dresove Crvene zvezde, Olimpijakosa, Montepaski Sijene, Olimpije Milana i Virtus Bolonje.

Njegov sin Tristan se u mlađim kategorijama Olimpijakosa brzo izdvojio u odnosu na ostale vršnjake, što po fizičkim karakteristikama, što po košarkaškoj inteligenciji i talentu. Igrajući za atinske crveno-bele pokazao je dominaciju u reketu, i na skoku, s obzirom da se po visini i rasponu ruku prilično razlikuje od ostalih igrača u tim godinama. Pored dobre igre pod košem služi ga i šut sa poludistance.

Šta Zoran Paunović može da donese Crvenoj zvezdi?

Zbog visokog težišta moraće da radi na snazi i kontroli lopte, kako bi mogao da maksimalno eksploatiše svoj talenat, jer je poznato koliko izraženo dugački ekstrmiteti mogu da otežaju koordinaciju igrača, pogotovo u njegovim godinama, kada se telo još uvek razvija.

Poseduje srpsko i grčko državljanstvo poput oca, tako da ostaje da se vidi koja će strana odneti prevagu kada je u pitanju nastup za reprezentaciju.

Operativci madridskog kluba su ovim potezom pokazali da grade centarsku bazu za budućnost, koja će jednog dana da nasledi Felipea Rejesa, Entonija Rendolfa i Gustava Ajona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime