VUČETIĆ POHVALIO IGRAČE ZVEZDE Zalaganje i želja na visokom nivou

Kondicioni trener Zvezde Ivan Vučetić (FOTO: FK Crvena zvezda)

Crvena zvezda se na Zlatiboru priprema za nove izazove, a fudbaleri šampiona Srbije iskoristili su sredu popodne za odmor.

Iza njih su vrlo naporni treninzi, o kojima je govorio kondicioni trener kluba iz Ljutice Bogdana, Ivan Vučetić.

– Stigli smo do polovine prvog dela priprema na kojima je akcenat na fizičkoj pripremi. Bazirani smo na razvoju snage i izdržljivosti kroz treninge u kojima su ukljucene tehničko-taktičke vežbe sa loptom.

Radimo u tri grupe, najviše sa “T-rex” trakama, pilates loptama i medicinkama. Treninzi su dosta funkcionalni i zanimljivi. Glavni deo radimo na terenu, a teretanu koristimo za zagrevanje pre izlaska na teren i za individualni rad – rekao je Vučetić.

VUČETIĆ POHVALIO IGRAČE ZVEZDE Zalaganje i želja na visokom nivou
Fudbaleri šampiona naporno rade na Zlatiboru (FOTO: YouTube printscreen)

Dvonedeljna pauza uoči početka priprema prijala je fudbalerima.

– Igrači su došli u dosta dobrom stanju posle odmora, to su testovi i pokazali. Ovo su već četvrte pripreme kako radimo zajedno, tako da su se igrači navikli na ovakav sistem. Izuzetno sam zadovoljan njihovim zalaganjem i još više činjenicom da je pored teških treninga atmosfera u ekipi fantastična.

Osvrnuo se Vučetić na nedavno završenu sezonu, opisujući je kao napornu.

– Dosta utakmica smo odigrali od kada smo prošle godine sa istog ovog mesta krenuli na pripreme. Teška sezona je iza nas, ali kroz igranje u Ligi šampiona i Ligi Evropi igrači su navikli na tako veliki broj susreta. Nadam se da ćemo i ove godine igrati jedno evropsko takmičenje.

Erika Jirku naveo je kao nekog ko najviše voli rad u teretani.

– Bez sumnje on najviše voli rad u teretani. Svi su raspoloženi za rad, zaista moram sve da ih pohvalim. Najmlađi igrači, kao i oni koji su sa nama prvi put na pripremama, odlično se pokazuju. Svi su raspoloženi i motivisani – poručio je Vučetić sa Zlatibora, a preneo klupski sajt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eVyFn11iWsU]

MILOJEVIĆEVO POJAČANJE: Bivši kapiten novi član stručnog štaba!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime