Vu Lei: Kinez a kao da je stranac!

Kineska Superliga zauzima sve više medijskog prostora. Skupoceni stranci koji su stigli iz Evrope, veliki planovi kineskih timova i jedan domaći igrač koji ih je nadmašio. Trenutno je Vu Lei najbolji strelac kineskog prvenstva.

Ekipa Šangaj SIPG je na dominantan način započela ovu sezonu. Pobeda 8:0 u prvom kolu, pa lagane pobede u dva naredna. Iako su od Piksijeve ekipe gubili 2:0 uspeli su da preokrenu na 2:5! To su bili prvi golovi koje su primili ove sezone.

Gol razlika ima je trenutno 15:2 i ekipa su sa najviše postignutih golova u ligi. Najviše zahvaljujući golgeteru i kineskom reprezentativcu. Lei Vu je na uvodna tri meča u sezoni bio strelac čak sedam puta, uz jednu asistenciju.

POGLEDAJ FUDBALSKU PONUDU!

Tri gola u prvom kolu i još četiri gola u trećoj rundi su donela lidersko mesto na tabeli. Lei je saigrač Hulka i Oskara, Brazilaca koji su izgradili ime u evropskom fudbalu. Njih dvojica ne mogu da se porede sa njegovim golgeterskim učinkom.

Nakon tri odigrana kola njih dvojica su zajedno postigli šest golova, tj. svaki je bio precizan po tri puta. Ni ostali stranci u kineskom fudbalu ne mogu da nadmaše Kineza. Lei je postigao gol više od Alana, dok su dva puta manje mrežu tresli Tardeli i Zahavi.

Šangaj SIPG je iskoristio prve tri runde domaćeg prvenstva da istakne kandidaturu za titulu a Vu Lei očigledno želi da bude najbolji strelac prvenstva. On je već osvajao nagrade za najboljeg domaćeg igrača u Superligi. Bio je najbolji strelac među domaćim igračima u poslednjih pet sezona!

Vu Lei je, između ostalog, najmlađi debitant u istoriji profesionalnog fudbala u Kini. Dok je Šangaj SIPG, jedini tim za koji je igrao u karijeri, bio trećeligaš, Lei je počeo da igra sa nepunih 15 godina. Drugi je najmlađi strelac u kineskom fudbalu a ima već 48 nastupa za reprezentaciju.

MOGU LI KINEZI DA IZNENADE VELŠANE?

On je jedna od nada kineskih navijača. Dobra forma na početku ove sezone pokazuje da bi u narednim godinama mogao da vuče reprezentaciju koja se često susreće sa problemima. Stranci su doneli popularnost ali je upitan kvalitet domaćih igrača.

Lei je čovek koji to može da promeni. Njegovih osam golova u nacionalnom timu će biti značajno uvećani do kraja karijere. Dok za kinesku reprezentaciju ne dođe pravi trenutak, Vu će nastaviti da se bori za titulu najboljeg strelca u prvenstvu. Prošle sezone se zaustavio na 20 golova, sada je već na 7!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime