OD PARTIZANA SMO TRAŽILI STAN, A OD KARIJA GOLFA: Divac se prisetio crno-belih i “stipse” Pešića!

vlade divac-susret-aerodrom-poznanik-zadranin
Divac se prisetio zanimljivih detalja (FOTO: Rich Fury/Getty Images)

Legendarni košarkaš, Vlade Divac, prisetio se perioda u Partizanu, te izneo brojne zanimljive i do sada nepoznate detalje.

Divac je ispričao kako je došlo do saradnje sa Partizanom, ali i kako je nekada izgledala košarka.

– Jednom sam zaigrao košarku od kada sam prestao, ali posle ne. Nakon što igraš 30 godina, imaš te reflekse. Mogu da se bavim ostalim sportovima – tenis, trčanje, biciklizam – rekao je Divac za Face TV.

Prisetio se i kako je stigao u Partizan.

Za profesionalne klubove sam igrao za ugovore, a ovde (za Partizan, Crvenu zvezdu i reprezentaciju prim. aut) sam igrao iz ljubavi. Imao sam osamnaest godina, zakačio sam onu generaciju gde su bili Dalipagić, Kića, Mirza… Delibašić je dolazio ovde da lobira da igram za Bosnu, a Kari Pešić koji mi je bio trener u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji mi nije dao. Ja sam tad tražio da mi uzme golfa, ali Piroćanac stipsa mi nije dao. Šalim se, naravno – uz osmeh je rekao Divac.

vlade divac-nba-draft-prozivka
Divac se prisetio Partizana (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Objasnio je kako su tekli pregovori sa Partizanom, a to je tek zanimljiva priča.

– Otac je krenuo sa mnom i sa bratom. Nama nisu bile potrebne pare, već je bio potreban klub da se razvijam, ali da imamo stan. Bio je otac na razgovorima i tražio pet minuta pauze i moj brat mu je rekao ‘Pa tata, onaj radnik u livnici nema stan toliko dugo, a on će sa 18 godina da ga dobije – a ovaj mu je odgovorio ‘Hajde ti tata za Prijepolje’.

Povukao je paralalu između evropske i jugoslovenske košarke.

– Ranije nije bilo dosta poverenja u evropske igrače. Trebalo je mnogo više truda i snage da se dokaže da se košarka igra i van Amerike. Nisam se prepao, uvek sam želeo da napredujem i kada sam proglašen za najboljeg igrača Evrope, prirodno je bilo da idem u NBA. Moja ideja je da odem i najgore što je moglo da bude je da se vratim. Ako čovek ne proba, neće znati je li za to ili nije. Ne treba se plašiti. Poraz jeste deo života. Ako ne umeš da izgubiš, nećeš znati da pobediš – objasnio je Divac.

OBRADOVIĆ U PARTIZANU? Evo šta kažu u Humskoj…

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Lazar Tufegdžić: Nadam se da cu od ovog leta igrati za Galatasaraj! | Sport Fokus EP07

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime