“Nebeska udica” i Milojević – I Saudijci su naučili kako se postaje šampion!

Milojević se prisetio divnog citata (FOTO: Srđan Stevanović/Starsport)

Srpski fudbalski stručnjak Vladan Milojević ostavi lični pečat gde god da ode, a tako je i u Saudijskoj Arabiji.

Iako mnogi nisu verovali, Al Ahli se, pod vođstvom Milojevića, plasirao u azijsku Ligu šampiona, a to je jedna od tema o kojoj je popularni Miloje govorio za portal Nova.rs.

Uspeo je Milojević da se izbori i osvari veliki uspeh sa svojim timom.

-U martu je prekinuto prvenstvo, koje je potom nastavljeno u specifičnim uslovima. Imali smo rok od mesec dana da se pripremimo za igranje osam utakmica koje su bile veoma gusto raspoređene, ne ostavljajući dovoljno vremena za oporavak. Odlaganje je uticalo da igramo po vrućinama, a na sve su se nadovezali problemi sa igračkim kadrom – počeo je Milojević.

Iako oslabljena ekipa, nisu se predavali.

“Nebeska udica” i Milojević – I Saudijci su naučili kako se postaje šampion!
Milojević je ostvario sjajne rezultatte u Saudijskoj Arabiji (foto by Al-Ahli Saudi Club
@ALAHLI_FCEN
twiter)

-Dva ključna igrača, stranca, nisu došla za nastavak takmičenja. Imali smo i peh sa povredom Brazilca Souze, i Marina takođe. Bili smo lišeni stranaca i sav teret pao je na saudijske igrače koji su sve izneli na fantastičan način, pokazavši poštovanje i veru u rad. Još više raduje što je promovisano sijaset mladih igrača. Šansu su dobili fudbaleri iz omladinske škole i olimpijski reprezentativci Saudijske Arabije koji su kroz igre i treninge stekli dragoceno iskustvo.

Poznat kao fudbalski stručnjak, ali i vrsan motivator i pedagogo, Vladan Milojević je našao zajednički jezik i sa fudbalerima u Saudisjkoj Arabiji.

-Citat velikog glumca Nebojše Glogovca govori sve, ne treba ništa dodati niti oduzeti – šampion se postaje tako što se izađe na teren kad je najteže i pobedi, to govorim i igračima. Fudbal se igra na rezultat i kad je najteže morate da izađete i pobedite. Naišli smo na pregršt poteškoća pred kojima nismo posustali – kaže Milojević i dodaje:

“Nebeska udica” i Milojević – I Saudijci su naučili kako se postaje šampion!
Vladan Milojević i dalje pobeđuje (FOTO: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

-U osam susreta imali smo i dva velika derbija sa gradskim rivalom Al Itihadom i Hilalom koji je jedan od najboljih klubova na Bliskom istoku i šampion azijske Lige šampiona. Uz veliku veru i požrtvovanje igrača i svih članova kluba uspeli da ostvarimo cilj.

Za kraj, važna poruka, kao i uvek.

-Nastavićemo da igramo kao do sad, ništa nećemo menjati. Nisam populista, ne obećavam ništa osim da ćemo da damo sve od sebe, da ćemo vredno da radimo i borimo se – podvukao je Milojević.

“Imali smo mnogo sreće u svim utakmicama, nismo ni zasluživali da pobeđujemo…”

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BRAT BLIZANAC | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #15

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime