Vizardsi tražili pogrešnog Bruksa: “Nikada ranije to nisam doživeo”

trevor-ariza-nba
PHOENIX, ARIZONA - DECEMBER 04: Bogdan Bogdanovic #8 of the Sacramento Kings handles the ball guarded by Trevor Ariza #3 of the Phoenix Suns during the first half of the NBA game at Talking Stick Resort Arena on December 4, 2018 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Malo pre nego što su Finiks Sansi i Vašington Vizardsi dogovorili trejd u kojem je Trevor Ariza pojačao Vizardse, dve franšize, zajedno sa Memfis Grizlisima, pokušale su da isposluju dogovor koji je ubrzo postao glavna tema podsmeha širom NBA lige. Sve zbog dileme – Maršon ili Dilon Bruks?

Naime, u propalom dogovoru tri ekipe Ariza je uniformu Finiksa trebalo da zameni onom u Vizardsima, Keli Ubre junior je bio na putu ka Memfisu, dok su se Ostin Rivers, Vejn Selden junior i Maršon Bruks spremali za odlazak u tim srpskog trenera Igora Kokoškova.

Međutim, najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski ubrzo je javio da od trejda nema ništa pošto je Vašington navodno mislio da će umesto 29godišnjeg Maršona, 25. pika Boston Seltiksa iz 2011. godine i bivšeg igrača Armanija iz Milana, dobiti 22-godišnjeg Dilona Bruksa, pika Hjustona iz druge runde prošlogodišnjeg drafta.

Generalni menadžer Grizlija Kris Valas podvlači da vlasnik te franšize, Robert Pera, ni sa kim nije razgovarao o trejdu, pa tako ni sa vlasnikom Sansa Robertom Sarverom, a naveo je i da nikada u karijeri nije doživeo sličnu situaciju.

KLADI SE NA NBA LIGU!

“Nikada ranije to nisam doživeo. Naša strana je bila potpuno jasna po pitanju toga koga želi da uključi u trejd. Morao sam da uradim nešto što nikada u karijeri nisam uradio, za više od 30 godina u sedam klubova. Morao sam dvojici igrača da kažem da su trejdovani, a posle da im se izvinjavam jer nisu”, istakao je Valas.

On je naglasio da su Grizliji o navedenom trejdu razgovarali samo sa ljudima iz Vašingtona, pa se iz njegovih reči može zaključiti da nesporazum dolazi iz prostorija franšize iz prestonice SAD: „Mi smo bili veoma jasni. To nije bio naš problem.“

Komična situacija „napunila“ je drušvene mreže raznim komentarima i „savetima“ o tome kako bi tri franšize trebalo da pregovaraju. Sansi prolaze kroz jedan od najtežih perioda u istoriji franšize, kako na rezultatskom tako i na infrastrukturnom planu, a u boljoj situaciji nisu ni Vizardsi koji su ove sezone doživeli najteži poraz u istoriji NBA šampionata.

Uprkos tome, Finiks i Vašington su uspeli da dogovore trejd u kojem je Trevor Ariza ipak otišao u ekipu Skota Bruksa, dok su Keli Ubre junior i Ostin Rivers, sin trenera Klipersa Doka Riversa, prešli u Sanse, iako je Ubre, po uslovima propalog trejda, trebalo da ide u Memfis.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime