Vidimo se u Melburnu – Tipsarević najavio novi povratak na teren

Janko organizuje sjajan turnir (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Janko Tipsarević je u našoj teniskoj javnosti postao toliko popularan da se njegovo nedostajanje oseti u tolikoj meri da se, iako ima već pune trideset četiri godine, njegov najavljeni povratak očekuje sa velikim nestrpljenjem.

Uz Novaka Đokovića, Tipsarević je godinama bio razlog zbog kojeg je tenis u Srbiji počeo da se prati u razmerama koje su pretile da zasene i košarku. U svojoj karijeri je imao veliki doprinos u činjenici da je Srbija osvojila Dejvis kup, a najbolji plasman na ATP listi mu je osmo mesto gde se našao u 2012. godini. Opšti utisak je međutim, da je popularni Tipsa mogao da dosegne mnogo veće visine za koje mu talenta nije manjkalo.

Da li će ATP finalni turnir dobiti novog domaćina – Londonu konkurišu Mančester, Tokio, Singapur i Torino

Jedan deo razloga zbog čega je u karijeri osvojio samo četiri turnira su i povrede koje su ga pratile, što se posebno odnosi na nekoliko poslednjih godina. Da je u pitanju samo talenat i tenisko umeće, a ne i neki drugi faktori, Janko Tipsarević bi svakako iza sebe ostavio mnogo bogatiju biografiju.

Povratak na teren je najavljen za polovinu januara sledeće godine i to na Otvorenom prvenstvu Australije, odnosno prvom Grend Slem turniru u sezoni. Srpski teniser je bio odsutan skoro godinu i po dana, što je pauza kakvu je imao i pre četiri godine. U 2017. Janko je odigrao samo sedamnaest ATP mečeva u kojima je pobedio pet puta.

Tipsarević je imao isuviše problema sa povredama u karijeri

Prilikom prethodnog povratka posle duge pauze bio je toliko dobro raspoložen i pun optimizma da je izjavio da će se boriti za povratak među deset najboljih na ATP listi. To se nažalost nije desilo, a povrede su se još umnožile. U godinama u kojima se nalazi takvih izjava više nema, što je i logično, ali će u svakom slučaju njegova pojava na terenu biti osvežavajuća.

Ko je pored Đokovića najveći favorit u Melburnu?

U Melburnu će nastupiti sa ,,zaštićenim plasmanom”, jerdrugačije i ne bi mogao pošto ga zbog dugog odsustva i nema na listi. Inače, za ovaj turnir ga vežu lepe uspomene pošto ga je osvojio 2001. godine kao junior. Treba reći i to da je za reprezentaciju zaigrao sa 16 godina i tada doprineo plasmanu u viši rang Dejvis kupa, ujedno postavši i najmlađi teniser u istorjisrpskog tima.

Tipsarević u karijeri ima jedanaest učešća u finalnim mečevima na ATP turnirima, a pobeđivao je u Kuala Lumpuru, Moskvi, Štutgartu i Čenaju.

13 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime