Veselin Vujović: Peruničić i Srbija? Nisam optimista! Igrači tehnički i taktički neobučeni

Novi gost u prethodnoj emisiji Meridian UŽIVO bio je jedan od najboljih jugoslovenskih rukometaša svih vremena, bivši šampion Evrope sa Metaloplastikom i selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, s kojim smo razgovarali o učinku Srbije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj, Nenadu Peruničiću, kvalitetu suđenja na turniru, ali i o mnogim drugim stvarima.

https://youtu.be/ZINBxFh-C7o

Podmlađeni Orlovi zauzeli su razočaravajuće 17. mesto na šampionatu sveta, a iako tvrdi da Srbija nije mogla da očekuje jednu od medalja, kao i da je pomenuti plasman „naša realnost“, Vujović ističe da jeste očekivao veću borbu i nešto bolji učinak.

Pored toga, trener niškog Železničara govorio je i o „mekoj igri“, ali i o suđenju na turniru i promenama u napadu koji bi trebalo ograničiti. On tvrdi da su igrači previše zaštićeni, pre svega pivotmeni, kao i da pravila ne pomažu sudijama.

Kladi se na Svetsko prvenstvo u rukometu!

Za Peruničića je rekao da je još uvek mlad i neiskusan na ovom nivou, ali podvlači da je selektor Srbije morao da reaguje i promeni nešto u ekipi već u kvalifikacijama nakon remija sa Belgijom i poraza od Švajcarske. Ipak, Vujović tvrdi da bi Peruničiću trebalo dati priliku da završi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Takođe, svetski i olimpijski šampion sa Jugoslavijom iz 1986. i 1984. godine smatra da su srpski reprezentativci bilo „taktički i tehnički neobučeni“.

„Ne može ih selektor učiti tehničke stvari, to je trebalo da se odradi mnogo ranije. Ispada da bi on (Peruničić) s tim igračima sada trebalo da radi neke osnovne elemente dodavanja i hvatanja i da u tome tražimo njegovu krivicu. Taman posla“, dodaje 58-godišnji Vujović.

Ko će slaviti u derbiju: Nemačka ili Španija?

Bivši selektor Jugoslavije i Srbije i Crne Gore tvrdi da je smenu generacija trebalo da napravi smenjeni Jovica Cvetković „jer već ima iskustva“, a nakon toga je otkrio i da bi prihvatio poziv da sedne na klupu Srbije, pod uslovom da razgovara sa odgovornima u državi, a ne sa predsednikom saveza.

Vujović je izneo svoje mišljenje i o dešavanjima u regionalnoj SEHA ligi u kojoj se takmiči njegov Železničar, pričao je o planu niškog kluba na putu ka Ligi šampiona, upozorio je da Partizan ne bi imao gde da igra elitno takmičenje, a otkrio je i u kojem klubu mu je bilo najlepše u igračkoj karijeri.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime