Ono jednom kad je O’Šej bio golman (VIDEO)

Džon O'Šej

Neke stvari se u fudbalu dešavaju jako retko, ali kada se dogode, svi neutralci uživaju. Nekad se to odnosi na uzbudljive penal-serije, čak i ako se radi o nekom omladinskom turniru na koji ste naleteli vrteći televizijske kanale. Ili recimo kada golman juri u protivnički šesnaesterac ne bi li baš on bio heroj svog tima.

Međutim, još ređe vidimo igrača iz polja koji mora da zameni golmana. Baš takva situacija, a nadamo se da se mnogi od vas nje i sećaju, odigrala se 4. februara 2007. godine. Pre tačno 11 godina u meču Totenhema i Mančester Junajteda, Džon O’Šea je bio taj koji je stao na gol Crvenih đavola.

Top 10 najluđih frizura fudbalera – Od Mitrovića do Ronalda! (VIDEO)

Bio je to meč u kojem su gosti iz Mančestera slavili ubedljivi, čak sa 4:0. Kristijano Ronaldo je u 45. minutu iz penala doveo Junajted u vođstvo, pre nego što ga je na startu drugog poluvremena duplirao Nemanja Vidić. Potom su se u strelce upisali i Pol Skols i Rajan Gigs, a u 80. minutu Ser Aleks Ferguson je izvršio poslednju, treću izmenu.

Na teren je ušao Džon O’Šej, a samo pet minuta kasnije desio se problem za njegov tim. Edvin van der Sar se povredio na meču koji je već uveliko bio rezultatski rešen, a Ferguson nije mogao da uvede Tomaša Kuščaka. Zato je Rio Ferdinand otišao da zameni crveni dres za golmanov, zeleni i stane među stative.

Taman kada je delovalo da će ovaj to i učiniti, umešao se O’Šej i preuzeo odgovornost na sebe. Do kraja meča nije bilo ostalo mnogo vremena, ali Irac je i uprkos tome imao nekoliko intervencija. Pomalo nespretno, ali i ipak uspešno, “izboksovao” je jednu loptu nakon kornera, da bi par minuta kasnije kao pobednik izašao i iz situacije jedan na jedan.

Bilo je to uspešno veče za Irca, iako je za desetak minuta na terenu igrao i u polju i kao golman. Junajtedova mreža je ostala sačuvana.

Navijači Mančester Junajteda i danas ističu kako je tada O’Šej ponovo “debitovao”.