NENAD PERUNIČIĆ: Naše reprezentacije su svetski fenomen!

U još jednom Tipovanju sa poznatima naš gost je bio legendarni Terminator, nekada jedan od najboljih rukometaša na svetu Nenad Peruničić.

On je sada trener Crvene zvezde u kojoj je nastupao i kao igrač, a govorio je o SEHA ligi, planovima Crvene zvezde, kao i o košarci, fudbalu….

RK Crvena zvezda je sezonu počela odlično, sa dve pobede, a ambicije tima su jasne.

Mi u poslednje tri godine imamo realne ciljeve. To je bila stabilizacija kluba, potom i što bolji plasman. Ja očekujem da ekipa bude još kvalitetnija nego prošle godine. Sezona je počela dobro, osvajanjem Superkupa. Cilj je da budemo što konkurentniji i da idemo na što bolji plasman“, rekao je za početak Nenad Peruničić.

Naši timovi su u SEHA ligi ovih godina nekonkuretni svojim bogatijim rivalima iz regiona, a legenda srpskog rukometa je govorila kako o dobrim, tako i o lošim stranama tog takmičenja.

Mi jedini u regionu nismo zadržali tradiciju rukometa, jednostavno nismo radili na promociji i ostali smo u prošlom vremenu. Realnost je surova, klubovi imaju skromne budžete, a SEHA liga koliko je dobra, toliko ima i loše strane. Igrač tu može da se nadograđuje, ali protivnici su daleko ozbiljniji, sa mnogo većim budžetima. Gubimo sa ogromnim razlikama što može jako loše psihološki utiče na igrače.

Dobro je učestvovati, dolaze veliki timovi, ali ako oni dobro igraju ti ne možeš da izgubiš ispod 15 razlike. Moliš Boga da neko bude nekompletan ili da nemaju želje, pa da dostojanstveno budeš poražen. Čak ni Vojvodina koja kod nas dominira ne može tu da parira“, dodao je Peruničić.

On je istakao i da su uspesi naših reprezentativnih selekcija u prethodnom periodu zaista fascinantni.

Prvo bih sa ponosom istakao da smo mi jedna neverovatna nacija i jedan fenomen sporta u svetu. Ako pogledate uspehe naših reprezentacija, to je zaista neverovatno. Uvek smo u kolektivnim sportovima imali ogromnu težinu, ali sada su se priključili borilački sportovi, atletika, paraolimpijci…“, sa ushićenjem je istakao je naš sagovornik.

Kao veliki ljubitelj sporta popularni Terminator je redovan i na fudbalskih, te košarkaškim mečevima Crvene zvezde, a sa nama je razgovarao i o sezonama koje predstoje u klubu u oba sporta.

Jako je dobra stvar što su i Zvezda i Partizan u Ligi Evrope. Fudbal nosi raspoloženje celog naroda, a ovo je za fudbal bila sjajna stvar.Pogotovo za Zvezdu posle 10 godina čekanja. Miloja znam iz vremena kada je bio trener mlađih kategorija, on je jako mlad, studiozan. Sve se nekako potrefilo, naravno tu je i sreća, ali su nju zaslužili izuzetnim odnosom. Posle dužeg vremena gledamo dobar fudbal.

Košarka je sport koji ne pratim ništa manje nego svoj sport. Potpuno renoviran tim, jedan mlad trener, ali sviđa mi se kako je koncipiran tim i igrači koji su došli. Uz Antića koji donosi iskustvo i Lazića koji je jedan neverovatan dečko koji ne dozvoljava svojoj ekipi da padne, kada ga vidite na terenu ne možete da se ne borite“, završio je Peruničić.

Na kraju je odigrao tiket, sa 5.000 dinara koje smo mu uplatili na specijalni humantarni račun.