Igor Butulija i Vlada Mandić: Srbija na Euru sada, a kako je to nekada bilo!

Počelo je Evropsko prvenstvo u rukometu, a tim povodom smo razgovarali sa Igorem Butulijom i Vladom Mandićem, nekadašnjim rukometnim šampionima. Srbija nije dobro počela…

Posle dva uvodna poraza Srbija je na ivici ispadanja sa Eura, a pre samo nekoliko godina smo na domaćem terenu bili vicešampioni Starog kontinenta.

Emisija #MeridianUživo je ove nedelje imala priliku da ugosti dva velika rukometna šampiona. Nismo pričali samo o rukometu, već i o košarci, tenisu, ali i nekim manje poznatim anegdotama iz njihovih karijera!

Njihovi rukometni putevi su bili potpuno različiti ali su se preklopili u nekoliko tačaka. Obojica su nosili dres sa državnim grbom i obojica su napravili veoma uspešne karijere. Sada su bili naši gosti i popričali smo o aktuelnom stanju u srpskom rukometu ali i o Evropskom prvenstvu.

 

Igor Butulija je bio igrač, trener, predsednik i šta sve ne u rukometnom klubu Crvena zvezda. Igračku karijeru je gradio i u Španiji, Portugalu, Nemačkoj i Austriji.

Bio je reprezentativac Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Sidneju. Za nacionalni tim je nastupio skroo 150 puta i postigao je preko 400 golova.

Kladi se na rukomet!

Karijera Vlade Mandića je bila povezana sa Partizanom. To je klub u kom je on počeo da igra još kao tinejdžer. Sa Partizanom je osvajao trofeje a vratio se u klub nakon boravka u Magdeburgu i Vojvodini.

Bio je reprezentativac na Svetskom prvenstvu 2003. godine, kada je reprezentacija Jugoslavije zauzela osmu poziciju.

Pored poraza u prvom kolu Srbija i dalje ima dobre šanse da se plasira u narednu rundu. Za to je potrebna samo jedna pobeda a u teoriji bi čak i nerešen ishod bio dovoljan. Nalazimo se u grupi s Hrvatskom, Islandom i Švedska.