Draženko Ninić: Talenata ima, ali se u sport ne ulaže!

Gost Meridianove emisije bio je Draženko Ninić, višestruki amaterski i profesionalni prvak Balkana, Mediterana, Evrope i sveta u kik-boksu. Dva puta je poneo titulu sportiste godine Republike Srpske i jednom grada Banjaluke.

Sa Dražom smo razgovarali o budućnosti kik-boksa na našim prostorima, mladim nadama, planovima, Mundijalu

Legenda banjalučkog sporta u svojoj karijeri ima skoro 200 mečeva u kojima nikad nije bio nokautiran, pa često, u šali, kaže da ne zna kakav je to osjećaj.

POGLEDAJ NAŠU BOKS PONUDU!

Kik-boks je počeo da trenira sasvim slučajno – nakon što je u tuči, u jednoj diskoteci, dobio batine od starijih momaka. Tada, verovatno, nije ni slutio da će postati višestruki šampion u ovom sportu i neko čije se ime izgovara sa ponosom.

Sudbina bokserske scene je, prema Ninićevim rečima, katastrofalna.

”Svi znamo da u sportu nema para, non-stop su neke svađe i prepiranja, a u pitanju su i druge stvari, koje utiču na boks, poput ljudi koji su ga upropastili”, iskren je Ninić.

KLADI SE NA BORILAČKE SPORTOVE!

Međutim, ističe da ima mladih boksera u kojima vidi veliki potencijal, ali da njihov uspeh zavisi od ulaganja i usavršavanja za koje se često nema novca.

Najteže borbe su mu bile kada se tukao za svetske titule, a u sećanju mu je posebno ostao težak meč na jednom prvenstvu Vojvodine, kad je u ringu snage morao da odmeri sa protivnikom deset kilograma težim od sebe.

Žao mu je što, kaže, kik-boks nije olimpijski sport, pa nije mogao na Olimpijske igre.

SA NESTRPLJENJEM ČEKAMO MERIDIAN MEGDAN!

Draženko Ninić je, osim po titulama, poznat i kao veliki humanitarac. Do sada je organizovao i učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama, a neke je najavio i za naredni period.

Kakva iznenađenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji možemo da očekujemo, ko su favoriti i ko, prema Dražinom mišljenju, igra pravi fudbal, poslušajte u nastavku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime