Đorđe Tanasković: Prelazak iz Partizana u Zvezdu nije bio težak, u vaterpolu je to drugačije!

Meridian je imao tu čast da ugosti još jednog mladog sportistu koji je u svojoj karijeri već postigao zavidne rezultate. Naš gost je bio Đorđe Tanasković, nekadašnji mladi reprezentativac i momak koji je prošao sve mlađe kategorije Partizana.

Meridian je imao tu čast da ugosti još jednog mladog sportistu koji je u svojoj karijeri već postigao zavidne rezultate. Naš gost je bio Đorđe Tanasković, nekadašnji mladi reprezentativac i momak koji je prošao sve mlađe kategorije Partizana. Ove sezone je Đorđe kapiten Crvene zvezde gde sarađuje sa Dejanom Savićem.

Đorđe Tanasković – Intervju

Sa 23 godine si se odlučio da uradiš nešto što mnogi sportisti ne smeju da urade tokom karijere. Da li je prelazak iz Partizana u Crvenu zvezdu bio težak?

Paaa nije bilo jer nisam prešao sam. Prešla su još tri momka ove sezone a i u vaterpolu je drugačije. Nema podela kao u ostalim sportovima, klubovi često imaju zajedničke treninge, sada ćemo raditi sa dejanom Savićem kog poznajemo iz reprezentacije. Ovde nije tačno da se igrači dva kluba ne vole, u vaterpolu je lepše i bolje.

Kojim će rezultatom Roma pobediti SPAL?

Prelazak u Crvenu zvezdu i već u prvoj godini postaješ kapiten. Kako se nosiš sa tom odgovornošću?

To je slatka odgovornost. Sa Dekijem se poznajem iz juniorske reprezentacije, od 2010. Poznajem i momke sa kojima igram sada, igrali smo ili u Partizanu ili u mlađim kateogrijama. Mlađi su se odlično uklopili pa je pored odgovornosti i lepo kad ste kapiten neke ekipe. Međusobno se družemi, svako svakog sluša, primamo kritike i u bazenu ali i van njega smo svi jednaki. Sa te strane mi uopšte nije naporno.

A da li vas Deki mnogo maltretira na treninzima?

Ima treninga kada maltretira ali ima i treninga kada je lakše, kada ima i priče i šale. Sve u svoje vreme, kada je pripremni period i kada se sprema ekipa treninzi su nam malo jači. Sada se spremamo za kup ali sve se to izdrži, pogotovo kada se izdrži taj teži trening, ispunjeni ste nekim zadovoljstvom. Kada se sve sabere i nije toliko teško.

Kladi se na tačan rezultat meča Valensija-Saragosa!

Prvi ste na tabeli Regionalne A2 lige, da li očekuješ da možete da ostanete na toj poziciji do kraja sezone?

Sada smo prvi, bez poraza, i mislim da ćemo ostati prvi. Nezahvalno je da prognoziram i neću da potcenjujem nekoga ali imamo kvalitet. Prvi mesto nas vodi u A1 ligu gde su klubovi i utakmice dosta jači.

Devetog decembra igrate revanš meč četvrtfinala Evrokupa protiv Verone. Kod kuće ste izgubili 10:5, možete li sada da preokrenete i kako ste se spremali za to?

Spremamo se i dalje, Verona je ozbiljna ekipa. Ove sezone su još jači i cilj im je da osvoje trofej. Zaista je velika razlika ali mi ne ulazimo u meč da se predamo. Idemo da skupo prodamo svoju kožu. Već smo napravili dobar rezultat ove sezone stizanjem u četvrtfinale Evropa kupa odnosno plasmanom u treći krug kvalifikacija za Ligu šampiona. Tamo smo ispali od španskog Sabadelja ali smo pre toga u kvalifikacijama imali težku grupu sa Sintezom, Vuljagmenijem i domaćinom Oradeom. Ovaj rezultat je već neočekivan ali ne idemo u Veronu da se predamo. Ne tražimo izgovor, idemo da pružimo što jači otpor.

Svi Meridian Mundijal mečevi na jednom mestu!

Mlada ste ekipa a ti si jedan od iskusnijih. Vredno radiš svaki dan, očekuješ li poziv u reprezentaciju zbog toga?

To je pitanje za selektora. Generalno, u Srbiji, svi timovi imaju mlade ekipe. Situacija je takva kakva jeste i svi ti mladi igrači se, uključujući tu i mene i moje saigrače iz ekipe, nadaju pozivu. Ne mislim da je to ikome primarni cilj. Kada dođeš na trening koncetrišeš se na naredni meč, na kup ili prvenstvo a poziv za reprezentaciju će doći ako bude trebalo. Svi maštaju o tome ali im nije primarna misao u ovom trenutku.