Đorđe Ćelić – Srbiju čine odlični pojedinci ali su loš tim!

Evropsko prvenstvo u rukometu je u toku, Srbija je izborila plasman u drugu fazu, a naš gost je bio rukometaš Đorđe Ćelić. Korpulentni pivot nastupa za RK Borac iz Banjaluke i izneo je svoje mišljenje o takmičenju u toku.

Reprezentacija Crne Gore je ispala ali su čak četiri ekipe iz regiona stigle do druge faze! Odličan rezultat balkanskog rukometa komentarisali smo sa igračem Borca iz Banjaluke, Đorđem Ćelićem.

Pored Evropskog prvenstva koje traje sa Đorđem smo pričali o mnogim drugim stvarima. Reprezentacija Srbija koja je neočekivano prošla u drugu rundu, domaćin Hrvatska, iznenađenje turnira Makedonija… Njegove lične ambicije, nova sezona pred borcem ali i reprezentacija BiH.

Pogledaj kvote za preostale mečeve prvog kola druge faze!

Sve su to bile naše teme a Ćelić nam je dao odgovore na sva pitanja koja smo mu postavili. Posebno je zanimljiv bio njegov osvrt na stanje u rukometu u Bosni i Hercegovini, o čemu je mogao da priča i mnogo duže nego što jeste.

’’Problem je što BiH nema organizovan rad sa mlađim selekcijama. Zbog toga seniorska selekcija nema odakle da crpi igrače. Iako je ovaj trenutni sastav BiH po mom mišljenju u rangu Crne Gore, Makedonije ili Srbije’’, istakao je Ćelić u razgovoru.

Ko osvaja Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj?

Kako se razgovor razvijao stigli smo i do favorita za osvajanje ovog Evropskog prvenstva. Ćelić smatra da najveće šanse za osvajanje turnira ima Francuska. Jedino Hrvatska i Nemačka mogu da im pokvare te planove, po njegovim rečima.

Pored rukometne karijere Đorđe Ćelić je stigao i da završi fakultet a i o svojim planovima u toj sferi pričao je tokom emisije. Naravno, centralni događaj je bilo njegovo tipovanje parova iz Meridian Mundijal lige pa zbog toga pogledajte ceo intervju.