Andrija Gerić, Meridian UŽIVO: O medaljama, uspehu odbojkašica i karijeri sportskog psihologa

Gerić govorio o smeni Kovača! (FOTO: meridiansport)

Proslavljeni srpski odbojkaš i čovek koji je sa reprezentacijom osvojio čak 16 medalja na brojnim planetarnim takmičenjima Andrija Gerić bio je novi gost u emisiji Meridian UŽIVO u kojoj je pričao o najznačajnijim trenucima u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, finansijskoj situaciji u odbojci, ogromnom uspehu odbojkašica Srbije, ali i ulozi diplomiranog psihologa.

Nakon bogate karijere u kojoj je dobio i brojna individualna priznanja poput onog za najboljeg blokera na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine kada je počeo da osvaja medalje sa reprezentacijom, Gerić je stekao zvanje diplomiranog psihologa, a do sada je radio sa preko 100 klijenata iz raznih sportova.

Gerić je najpre izneo svoje utiske o istorijskoj pobedi Crvene zvezde nad Liverpulom na Marakani, a potom je govorio o neverovatnom uspehu srpskih odbojkašica koje su nedavno u Japanu osvojile titulu planetarnog šampiona, dok je Tijana Bošković ponela titulu MVP Svetskog prvenstva.

Može li Vojvodina da se plasira u CEV Ligu šampiona?

„Naša ženska reprezentacija je baš sazrela. Lično sam očekivao da će se boriti za zlato jer su stvarno imale kvalitet na ovom prvenstvu. Njihov prvi velii rezultat je bio 2006. godine kada su na Svetskom prvenstvu bile treće i tada je mnogo ovih devojčica koje gledamo sada počelo da trenira, a tu je i iskusan trener Zoran Terzić koji je već dugo godina u reprezentaciji“, rekao je 41-godišnji Gerić koji je nekoliko puta u toku emisije naglasio koliko je sport važan za edukaciju omladine.

Pričajući o kvalitetu odbojke u našoj zemlji, Gerić je istakao da je teško napraviti paralele, ali tvrdi da je činjenica kako je naša liga mnogo slabija nego ranije, pre svega iz dva razloga. Jedan je ekonomske prirode s obzirom da klubovi nemaju sredstava, a drugi se tiče odlaska mladih igrača u inostranstvu, što se neretko ispostavi kao loša odluka.

Andrija se podsetio najvećih, ali i najtežih mečeva u reprezentaciji s kojom je učestvovao u čak četiri olimpijska ciklusa, uključujući onaj poraz od SAD (2:3) na OI 2008. godine u Pekingu, odgovarao je na pitanja gledalaca, a govorio je i zašto se odlučio da započne akademsku karijeru i postane sportski psiholog.

Više o tome možete saznati na zvaničnom sajtu Andrije Gerića.

https://youtu.be/ajO18Mb8_XQ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime