Alen Džankić pred MFC: Od Janičića očekujem mnogo! (VIDEO)

Meridian

Nakon nedavno završenog Meridian Megdana, sada nam se približava novo takmičenje – Montenegro Fighting Championship! Novo izdanje MFC-a održava se u Baru, a tim povodom smo razgovarali sa jednim od organizatora turnira i MMA borcem, Alenom Džankićem.

On je bio gost u našoj rubrici “5 minuta Meridian intervju”, gde je govorio o samoj organizaciji turnira, onome što on očekuje od ovogodišnjeg izdanja MFC-a, ali i borcima koji će nastupiti.

KRISTIJAN GANEA, ČOVEK KOJI MENJA TRANSFER POLITIKU ATLETIK BILBAA!

‚‚MFC je nastao slučajno. Nas par drugara smo napravili ekipu, kao da treniramo i da pratimo MMA. Pokušavali smo da nešto sami osnujemo i organizujemo u našem kvartu, ali igrom slučaja to se razvilo na dosta veći nivo. Već godinama, od 2011. otkako je to sve krenulo, MFC smo prvi put 2012. organizovali na Zabjelu i već iz godine u godinu je to evoluiralo”, ističe Džankić na početku razgovora.

Pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja ‚‚Montenegro Fighting Championshipa” je upravo Meridian, koji će učiniti da MFC dostigne još viši nivo nego što je slučaj bio do sada.

‚‚Koliko je teško organizovati ovo takmičenje govori da se u Crnoj Gori niko ne bavi ovim sem nas. Meridian se pojavio kao pravi spas i pomogao nam je u organizaciji celog takmičenja. Teško je i zbog toga što ljudi ovde nemaju jasnu sliku o MMA i uglavnom nas smatraju divljacima. Međutim, Meridian se pojavio i ovaj događaj će se održati”, kaže Džankić.

CRNA GORA DOČEKUJE SLOVENIJU, MOGU LI SOKOLOVI DO TRIJUMFA?

Jedna od tema razgovora bio je i perspektivni Miloš Janičić, koji se posle dobrog izdanja na Meridian Megdanu sada pojavljuje na još jednom regionalnom takmičenju.

‚‚Miloš Janičić će se ovaj put boriti protiv Ivana Vladimira iz Zadra. On je iskusniji borac od Miloš i već ima nekih 16-17 mečeva. Nije bilo planirano posle Megdana da učestvuje, ali kako nije bilo povreda i mogao je da nastavi da trenira, dogovorili smo se da se takmiči. Od njega očekujem mnogo, očekivanja su porasla svima pa i meni. On je mlad, ima neki svoj cilj i svoj plan, tako da sam siguran da će to sve ići svojim tokom”, kaže Džankić.

Novo izdanje MFC turnira održaće se 16. juna u 20 časova u Baru, u hali ‚‚Topolica”.

Ostatak razgovora pogledajte na linku ispod.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime