Vest Brom, menjanje filozofije i ples uz aut-liniju!

Toni Pjulis je dobio otkaz u Vest Bromvič Albionu i ta odluka je iznenandila sve nas. Iako su Vrećice bile u lošoj formi, delovalo je da je Pjulis siguran. Kako ni šok terapija sa prelaznim rešenjem nije dala očekivane rezultate, VBA se opredelio za novo ime na klupi.

Toni Pjulis je dobio otkaz u Vest Bromvič Albionu i ta odluka je iznenandila sve nas. Iako su Vrećice bile u lošoj formi, delovalo je da je Pjulis siguran. Kako ni šok terapija sa prelaznim rešenjem nije dala očekivane rezultate, VBA se opredelio za novo ime na klupi. Novi trener Vest Broma je Alan Pardju, čovek dobro poznat svim ljubiteljima fudbala.

Navijači Vest Bromviča su se već navikli na Tonija Pjulisa. To nije teško, taj čovek ne menja često sisteme, igra tvrdo, na rezultat, ne naročito lepo za oko i uglavnom uspeva da izvuče ono što želi. Ove sezone mu nije išlo kako je zamislio pa je dobio otkaz. Njegov naslednik biće Pardju a to je, verujte, ogromna transformacija za klub.

Pre nego što je počeo profesionalno da se bavi fudbalom Pardju je radio kao staklorezac. Za 7.500 funti je stigao u drugoligaški Kristal Palas gde je postao legenda. Izborio je ulazak u višu ligu i finale FA kupa koje je izgubljeno od Mančester junajteda. Nosio je dres i Čarltona i Barneta ali se nigde nije osećao tako dobro kao u crveno-plavom.

Večeras se nastavlja Premijer liga!

Bio je i trener mnogih velikih timova. Između ostalih i Čarltona i Palasa. Bio je na klupi Redinga, Vest Hema, Sautemptona, Njukasla, sada je vreme i za Vest Brom. Neće to biti lak posao, ne zbog samog opstanka već pre svega zbog situacije koja je trenutno u klubu.

Pjulis je od Pardjua stariji samo tri godine ali njih dvojica pripadaju dvema generacijama. Dok Pjulisa možete zamisliti kao generala u vojsci, čoveka koji izdaje naređenja i očekuje njihovo izvršavanje, Pardju je dosta opušteniji. Njegov fudbal je mnogo poletniji, bez granitne odbrane i sa više slobode za igrače. Njega ćete pored terena često videti nasmejanog, kako pleše ili komično gestikulira dok utakmica traje.

Kladi se na sve mečeve u Engleskoj!

Ali, ima Alan i drugu stranu. Sukobe sa Mejlerom iz Hala, kada ga je fudbalera Tigrova udario glavom, čarke sa Pelegrinijem i Vengerom, sa kojim se sukobio dva puta. Jednom na terenu a jednom preko izjava u medijima, kada ga je Francuz optužio da je ksenofobičan. Najveći gaf u karijeri je svakako izjava da je Mikael Esijen silovao Čeda Evansa. Evans je onaj momak koji je kasnije optužen za silovanje, tada je još uvek nosio dres Mančester sitija a Esijen je bio uspešniji tokom jednog meča. BBC se pravdao, pronašao izgovor da publika nije dobro razumela i da je Alan rekao nešto drugo.

Vest Bromvič Albion više nećemo gledati kao defanzivnu ekipu. Alan Pardju je tu, da potpuno izmeni identitet. Nisam siguran da je on pravi čovek za imenovanje kada se juri opstanak ali je ovo hrabar potez. VBA bi osim dobrog trenera mogao da dobije stabilnost u sredini tabele tokom narednih sezona. A Pardju toliko dugoročno gleda na stvari da mu je Majk Ešli, čovek koji ne zna mnogo fudbala ali vodi Njukasl, dao ugovor na pet i po godina.

Sledeći meč VBA je protiv KRISTAL PALASA!

Zanimljivo je da je upravo Toni Pjulis trener protiv koga je Pardju najviše puta igrao. Sastali su se 18 puta, a skor je 10-8 u korist Alana Pardjua. Ovo će biti drugi put da ga nasleđuje, jer je u i Kristal Palas stigao našoj što je iz njega otišao Pjulis. Englez na Houtrons donosi osmeh, igru koja će biti mnogo više napadačka nego do sada i zabavu za publiku. Nadaju se mnogi da će to biti dovoljno za opstanak.