Veselin Vujović: Peruničić se zaleteo, prihvatio bih poziv Srbije

Nekadašnji šampion Evrope sa Metaloplastikom, bivši selektor rukometne reprezentacije Jugoslavije, pa kasnije i Srbije i Crne Gore, a sada slovenačkog nacionalnog tima, Veselin Vujović, bio je novi gost u emisiji Meridian UŽIVO, ovoga puta u Nišu, u kojoj je govorio o rezultatima Orlova na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

https://youtu.be/3fOSqyvVXjg

Izabranici Nenada Peruničića zauzeli su razočaravajuću 18. poziciju nakon poraza od Argentine u Kopenhagenu na turniru na kojem su upisali dve pobede, četiri poraza i jedan remi, a 58-godišnji Vujović ističe da se očekivala „bolja i borbenija“ Srbija, iako dodaje da je to naša realnost.

„Mislim da to 18. mesto odgovara trenutnom kvalitetu našeg rukometa, naše lige i svega onoga što se dešava u rukometu (kod nas) u ovom trenutku“, izjavio je jedan od najtrofejnijih rukometaša na ovim prostorima i sadašnji trener Železničara 1949.

Vujović za selektora Peruničića rekao da se „malo zaleteo“, kao i da je još uvek „mlad i neiskusan trener na ovom nivou“, iako navodi da je morao da reaguje kada je Srbija poražena u kvalifikacijama za SP poražena od Belgije.

Kladi se na Svetsko prvenstvo u rukometu!

Pored toga, Vujović, koji je bio najbolji strelac Jugoslavije, a koju je na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju predvodio sa klupe do polufinala, kaže da „nije optimista“ kada je reč o budućnosti ove generacije.

„Apsurdno bi bilo sad menjati Peruničića. On je krenuo, napravio je nešto bitno kada je dao šansu nekim mladim igračima, samo što ja nikada nisam delio igrače na mlade i stare, već na dobre i loše. Zašto bi ja uveo nekoga od 20 godina ako neko od 35 igra fenomenalno? Nema razloga“, poručio je olimpijski i svetski šampion u uniformi Jugoslavije iz 1984. odnosno 1986. godine.

Međutim, naš gost podvlači da je ovo veliko iskustvo i za selektora i za igrače, kao i da bi Peruničića trebalo ostaviti da odradi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Ko će biti novi klupski šampion Evrope u rukometu?

Takođe, bivši rukometaš Barselone tvrdi da je „tehnička i taktička neobučenost igrača“ jedan od razloga zbog kojih nismo napravili bolji rezultat. Vujović smatra da su naši golmani „na svetskom nivou“, ali dodaje da Srbija nema dobrih bekova bez kojih „nema ni dobrog rukometa“.

Sa Veselinom Vujovićem smo pričali i o reprezentativcima koji su nastupili na svetskoj smotri, bivšem selektoru Jovici Cvetkoviću, kao i o srpskom klupskom rukometu i uslovima u kojima igraju najtalentovaniji rukometaši, a zanimljivo je i to što je rekao da bi prihvatio ulogu selektora Srbije.

Uz to, Vujović je govorio i o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri, situaciji i planovima u Železničaru, ali i o najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, Ligi šampiona.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime