Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je određene odluke u vezi sa propustima koji su se dogodili na utakmici Partizana i Crvene zvezde u 163. večitom derbiju.

FSS je bio oštar prema “večitima”, kojima nije prvi put da prave propuste.

FK Partizan je kažnjen sa milion dinara, a razlozi su sledeći:

– Slaba organizacija utakmice
– Nepoštovanje mera iz Kovid-19 protokola
– Veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija.

Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

FK Crvena zvezda se kažnjava sa 300 hiljada dinara zbog:

– Kršenja protokola Kovid-19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

– Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić se kažnjava sa 200 hiljada dinara, zbog komentarisanja suđenja.

Što se tiče generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave igrača FK Crvena zvezda Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa Fife, člana šest Etičkog kodeksa FSS-a i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FSS.

Emotivna ispovest: Šta je Borjan prošao da bi stigao do zvezda?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PREDRAG MIJATOVIĆ – Priče iz kraja #08

 

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime