Udruženje trenera VK Partizan i kompletan prvi tim podržali su inicijativu bivših vaterpolista, koji su zatražili ostavke Uprave i raspisivanje vanredne Skupštine kluba.

U pismu podrške prvotimaca VK Partizan ističu da je “prethodna sezona bila neizdrživa jer više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na bazenu”.

-Mi, igrači VK Partizan, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci.

-Prethodna sezona bila je neizdrživa, više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji”, navodi se u pismu prvotimaca Partizana.

View this post on Instagram

Legendardni vaterpolisti Partizana, među kojima su Filip Filipović, Živko Gocić, Slobodan Nikić, Dušan Mandić i drugi, u četvrtak su uputili otvoreno pismo Upravi kluba, a njihove zahteve danas su zvanično podržali i sadašnji vaterpolisti i svi treneri kluba sa Banjice. Oni su istakli ono što je već poznato, da su uslovi jako loše, da pet meseci nisu mogli da treniraju na svom bazenu, kao i da od Uprave nisu dobili ni minimalno razumevanje i da od sada odbijaju svaku dalju saradnju sa trenutnom Upravom, te da se nadaju da će do pozitivnih promena doći što pre.⁣ ⁣ „Mi, igrači VK Partizan, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci. Prethodna sezona bila je neizdrživa, više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji„, navodi se u pismu prvotimaca VK Partizan.⁣ ⁣ Dodaje se da su svaki put čekali informaciju gde će trenirati sledeće nedelje.⁣ ⁣ „Kada ne bi dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo. Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u VK Partizan. Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom Upravom i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha„, zakljucuje se pismu vaterpolista crno-belih. #Vaterpolo #VaterpoloKlubPartizan #Partizan #VKPartizan #Grobari #SCBanjica #waterpolo

A post shared by Vaterpolo vesti (@vaterpolovesti) on

Dodaje se da su svaki put čekali informaciju gde će trenirati sledeće nedelje.

-Kada ne bismo dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo.

-Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u VK Partizan.

-Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom Upravom i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha”, zaključuje se pismu vaterpolista crno-belih.

U pismu podrške Udruženja trenera VK Partizan, koje potpisuju Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović, ističe se da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, ali da će u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

-Udruženje trenera održalo je sastanak na kojem je dogovoreno je da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština.

View this post on Instagram

Bivši vaterpolisti Partizana, koji su sa crno-belima osvajali brojne trofeje u prošlosti, oglasili su se otvorenim pismom i skrenuli pažnju na situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi.⁣ ⁣ Već godinama bivši igrači crno-belih upozoravaju jako lošu situaciju u srpskom vaterpolu i Partizanu, a sada su, po prvi put, svi zajedno uputili otvoreno pismo, u kojem su zatražili momentalne ostavke uprave kluba. U pismu je konstatovano da se VK Partizan godinama urušava i da danas na Banjici, koja je takođe u katastrofalnom stanju, trenira samo oko 70 dečaka, a da je nekada bilo više od 800 dečaka i devojčica.⁣ ⁣ “Od kluba koji je bio sinonim za uspeh, najkvalitetniju školu koja je prepoznata i cenjena širom sveta, rasadnik talenata i među igračima i među trenerima, postaje mesto na koje se ne ide sa ponosom. Da se ne bi dogodilo da od kluba ostane samo ime i da se nastavi uništavanje svega onoga što su decenijama stvarale generacije i generacije igrača i trenera, mi dole potpisani osetili smo obavezu da se javno oglasimo, te prenesemo naš zahtev Upravi kluba”, navedeno je u pismu, koje možete da pročitate na našem sajtu.⁣ ⁣ Potpisnici pisma su Živko Gocić, Slobodan Nikić, Miloš Korolija, Milan Aleksić, Filip Filipović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Nikola Kuljača, Dušan Mandić, Nikola Jakišć i Slobodan Soro.⁣ ⁣ #Vaterpolo #VaterpoloVesti #VKPartizan #WaterpoloPartizan #WaterpoloClubPartizan #VaterpoloKlubPartizan #Grobari #Waterpolo #Vizilabda #Pallanuoto #WaterpoloIsLife #WaterpoloWorld #WaterpoloTeam #WaterpoloSerbia #Vaterpolisti #FilipFilipovic #NikolaJaksic #MilosCuk #ZivkoGocic #SlobodanNikic #DusanMandic #MilanAleksic #StefanMitrovic

A post shared by Vaterpolo vesti (@vaterpolovesti) on

-Nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta. Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene”, stoji u pismu trenera i dodaje se:

-Dodatno, treneri će na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović. Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (oragnizacija treninga, utakmica,putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom kovid 19 i Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana.

-Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca – zaključuje se u pismu trenera VK Partizana.

LEGENDE PARTIZANA: Ostavke i vandredna skupština odmah!

OBAVEZNO POGLEDATI: Meridian prikupio 2 MILIONA za malu Sofiju!!!

11 KOMENTARA

  1. U Srbiji je sve moguce, jer sve ide preko politike. Jadna nasa deca sa ovom vlascu, vise nece moci ni sportom da se bave je ovi iz fotelje pune svoje dzepove

  2. teraj to iz kluba motikama,to ih sostar postavio sa namerom da ugase klub,,samo tako mozete da nesto napravite,legende da se skupe i koliko toliko da poguraju klub na povrsinu i da se nastavi normalinim radom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime