NIKOLA KULJAČA ZA MERIDIAN SPORT: Vraćamo Partizan tamo gde mu je mesto!

vaterpolo-partizan-nikola-kuljača-sport-fokus
Nikola Kuljača: Vraćamo Partizan tamo gde mu je mesto! (FOTO: Meridian)

Vaterpolo klub Partizan je jedan od najuspešnijih klubova na svetu, godinama se nalazio u velikoj krizi, ali izgleda da je konačno krenuo putem oporavka!

Gost jubilarne desete emisije Meridianovog podkasta Sport fokus bio je direktor VK Partizan, Nikola Kuljača.

Sa našim gostom smo prokomentarisali kakvo je stanje u sedmostrukom prvaku Evrope, kao i kakava je sitaucija trenutno u srpskom klupskom vaterpolu koji je sve popularniji u poslednje vreme.

Partizan je decenijama bio sinonim za vaterpolo u Srbiji, međutim u prethodnih deset godina počeo je sunovrat giganta. Ali u semptembru ove godine klub je dobio novu upravu koja je počela sa revitalizacijom veterpolo velikana.

– Polako smo počeli da vraćamo klub na svoje mesto. Na jučerašnjoj skupštini smo utvrdili da klub nema nikakvih dugovanja, kao i da trenutno poslujemo na tzv. pozitivnoj nuli. Dugo je trajao oporavak, ali smo ispunili prvi cilj. Imamo uslove za trening, polako oporavljamo omladinski pogon i sada nam ostaje da se okrenemo narednoj sezoni – počeo je Nikola Kuljača rezgovor za Meridian sport.

Kada se kreće od nule uvek je neophodna strategija, koliko je bilo teško napraviti plan za oporavak Partizana?

– Za plan koji smo mi pravili nije bilo dovoljno vremena. Imali smo problema sa prvom ekipom, sa trenerima mlađih kategorija, sa sastavljanjem upravnog odbora, došla je i finansijska revizija. Imali smo puno velikih problema, i za kratko vreme smo uspeli da uradimo odličan posao. Cela prošla godina je bila godina privikavanja, i nadam se da ćemo nastaviti sa implementacijom postojećeg plana.

Filip Filipović-Nikola Kuljača-VK Partizan
Nikola Kuljača: Vratićemo Partizan tamo gde mu je mesto! foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Šta je primarni cilj Partizana za naredni period?

– Trudimo se prvo da napravimo strategiju. Fokusiramo se na jedan četvorogodišnji ciklus. Ta strategija je dovela da pričamo sa igračima sa kojima smo već u poodmaklim pregovorima. Imamo cilj da u narednih godinu dve dana, da vidimo koliko igrača iz naše škole može da konkuriše za prvi tim. Naravno kada radite u Partizanu imate imperativ rezultata, što malo otežava sitauciju, ali mi smo tu da izvučemo maksimum iz datog trenutka.

U javnosti se pojavila informacija da crno-beli planiraju naredne godine ozbiljno da se pojačaju? Stiglu su reprezentativci Milan Aleksić i Stefan Mitrović, ko je sledeći?

– Znate da se Milan Aleksić vratio u klub, kao i to da Stefan Mitrović ostaje. Dogovorili smo još ranije neke mlađe igrače, a danas smo završili i dva centra, koji su nam bili rak-rana, jer nismo imali nijednog “pravog” centra na početku prošle godine – istakao je Nikola Kuljača pa potom dodao:

Velkić i Vico, dva reprezentativna centra će od sledeće godine igrati za nas. To je ono što je bilo i najvažnije od svega. Ko prati vaterpolo.

Nakon nekoliko godina tavorenja i srpski klupski vaterpolo je počeo da se oporavlja, šta je ključ za uspeh?

Meni deluje da su klubovi počeli ozbiljino da rade. Imamo svetao primer jednog Radničkog iz Kragujevaca koji treba da nam bude primer svima, oni kvalitetno rade već jedno sedam do osam godina. To su krunisali osvajanjem domaćeg prvenstva i Regionalne lige. Tu je i Novi Beograd koji je doveo odlične igrače, Crvena zvezda, Šabac i Vojvodina rede na visokom novou, i sigurno je da će liga biti na jednom veoma visokom nivou i da će biti jako zanimljivo.

Gde će biti VK Partizan za pet godina?

– Ja bih voleo da Partizan za četiri godine ima ekipu koja je stasala na Banjici i da vratimo onaj renome, kada su timovi dolazili na naš bazen sa velikim strahopoštovanjem. Kao što je to bilo u prošlosti. Naravno i da napravimo što više igrača za A reprezentaciju Srbije – zaključio je Nikola Kuljača.

PARTIZAN SVE JAČI I JAČI: Kuljača potvrdio za Meridian da stiže još jedan reprezentativac!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Aleksandar Janković: Velike reprezentacije imaju koncept i drže svoj pravac! | Euro 2020 | MOJ UGAO

 
 

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime