Novi Beograd ima velike ambicije: Povratak reprezentativaca?!

vaterpolo-novi-beograd-reprezentativci
VK Novi Beograd ima velike ambicije (FOTO: Guliver)

Kako se „šuška“ u vaterpolo svetu, Novi Beograd bi mogao naredne sezone da postane jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrope.

Nakon što je srpski vaterpolo imao nekoliko godina krize, početkom prošle sezone moglo se primetiti da dolaze neki bolji dani za najtrofejniji srpski sport.

Liga je postajala sve jača, a kako stvari stoje izgleda da će se kvalitet domaćeg vaterpolo takmičenja podići za još jedan stepenik.

Posle informacije da je Vaterpolo klub Novi Beograd dobio organizaciju završnog turnira Lige šampiona ove godine, ali i naredne dve i nakon što je Radnički Kragujevac postao prvi srpski osvajač regionalne lige, stiže još bombastičnih najava.

Navodno, u Novi Beograd mogli bi narednog leta da dođu i dokazani srpski asovi, Dušan Mandić (26) i Nikola Jakšić (24), a zajedno sa njima i kapiten crnogorske reprezentacije Aleksandar Ivović (35), koji je takođe jedan od najboljih igrača na svetu na svojoj poziciji.

Ako se uzme u obzir da je u ekipi Vladimira Vujasinovića trenutno lider takođe zlatni Miloš Ćuk (30), koji je sa Mandićem i Jakšićem osvojio prvo mesto na Olimpijskim igrama u Riju, postaje jasno kakav bi super-tim bio formiran na Novom Beogradu.

Takođe, “Vujasov” tim trenutno čine i Draško Gogov i Dimitrije Rističević, a već je dogovorena saradnja sa legendarnim srpskim centrom i takođe olimpijskim šampionom Duškom Pijetlovićem (35), kao i sa povremenim reprezentativcem Radomirom Drašovićem (23).

Bez ikakve dileme, ako su tačna ova pisanja portala waterpoloitaly.com, svi ovi asovi bi činili tim koji bi mogao da se suprotstavi bilo kojoj ekipi u Evropi i da “napadne” titulu Lige šampiona u glavnom gradu narednih godina.

Solnok ubedljiv, Zvezda pred paklenim zadatkom u revanšu polufinala Evrokupa

Obavezno pogledajte:Košarkaški kviz | NBA EDITION #11 | Testiraj znanje! POGODI KOŠARKAŠA

2 KOMENTARA

  1. Tačno znaju Šapić i družina šta treba i kako treba, odlično rade posao i za kratko vreme su postigli ozbiljne rezultate. Biće to jedan od jačih vaterpolo klubova na svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime