VAR odluka: Kad navijači Boaviste odmognu Boavisti!

Nije Boavista ove sezone na nivou koji je nekada imala. Bili su šampioni Portugala 2001. godine ali od tog sjaja nije ostalo mnogo. Trenutno se Portov gradski rival nalazi u sredini tabele. U poslednjem kolu VAR nije uspeo da im pomogne.

Petostruki osvajač kupa Portugala je sinoć odmerio snage sa Avesom. To je ekipa koja se nalazi na poslednjoj poziciji na tabeli ali se još nije predala. Samo jedan bod im beži pozicija koja obezbeđuje opstanak a sa četiri ili pet bodova bi stigli do sredine tabele.

Da bi se u ligi opstalo potrebno je pobeđivati timove iz sredine tabele koji nemaju ambicije. Jedan od takvih je Boavista, sigurna da neće ispasti iz lige a predaleko od Evrope. Meč je završen pobedom domaće ekipe koja im je očajnički bila potrebna.

Može li Kristijano da bude najbolji strelac u Rusiji?

Aves je sa tri gola ispratio goste a meč je obeležio i jedan specifičan detalj. Treći gol Avesa je verovatno postignut nakon ofsajda. Sudija nije bio siguran ali svoju odluku nije mogao da proveri, iako je želeo. Zastava navijača je smetala.

Navijači Boaviste su bili smešteni u blizini kaznenog prostora u kom je njihov golman u drugom delu igre. Kamera koja je trebalo da pokaže jasno stanje stvari bila je iza njih i smetala joj je zastava. Ogromni barjak koji su držali navijači dopuštao je vidljivost tek na momente.

Prednost od 2:0 je napravljena još u prvom delu igre a ovaj sporni treći gol je postignut u 69. minutu. Deluje da je meč tada već bio odlučen, ali Boavista bi imala dvadesetak minuta da stigne dva gola zaostatka. Možda bi crno-beli uspeli u tome.

Kladi se na Portugalce!

Na tabeli prve portugalske lige Boavista ima 10 bodova više od Avesa i nalazi se na 9. mestu. Zanimljivo je da je svaki od poslednja četiri tima na tabeli zabeležio pobedu u poslednjoj rundi. Razmak između njih je samo dva boda a to garantuje dobru borbu za opstanak.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime