Van der Vart ili Dart? Za sada ipak ne menja prezime!

(Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)

Nekadašnji svetski vicešampion u fudbalu stigao je do iste te titule i u pikadu. Doduše, nije to bio onaj pravi pikado, sa profesionalcima, već Svetsko prvenstvo za poznate. Rafael van der Vart izgubio je finalni meč na turniru.

Pikado je na engleskom darts, pa igra reči jasno ukazuje da je ovo sport kojim je trebalo da se bavi nakon fudbala. Nekadašnji fudbaler Ajaksa, Reala, Totenhema i Hamburga, stvarno se okrenuo treniranju pikada nakon što je okačio kopačke o klin.

Van der Vart ili Dart? Za sada ipak ne menja prezime!

Sa Ajaksom je osvojio četiri trofeja, u Hamburgu je dva puta osvojio Intertoto kup dok Realu nije doneo mnogo uspeha. Samo jedan trofej i to domaći Superkup za njega u Madridu. Najveći uspeh u karijeri bilo je drugo mesto na Mundijalu sa Holandijom, kada su 2010. poraženi od Španije.

Holanđanin je na kraju karijere igrao za Betis, Mitjiland i Esbjerg, ali u tim timovima nije ostavio dubok trag. Zvanično se penzionisao u novembru prethodne godine. Tada se Rafael van der Vart okrenuo ka pikadu.

Počeo je da trenira sa trenutno najboljim na svetu, Majklom van Gervenom. To je Holanđanin koji je počeo sa 13 godina da se takmiči na velikim turnirima i trenutno je prvoplasirani na rang listi. Ako je van der Vart tražio dobrog učitelja, boljeg nije mogao da nađe.

Njihova saradnja je krenula spontano, a Rafael već dugo voli pikado. Umesto partija sa svojim prijateljima, odlučio se za malo ozbiljniji nivo, pa sada vežba. Drugo mesto na Svetskom prvenstvu za poznate možda ga motiviše da se uskoro i zvanično prebaci u ovaj sport.

baner bundesliga

Podsećamo, Holanđanin je profesionalnu fudbalsku karijeru završio zbog čestih povreda a sada ne bi imao tih problema. Ovde ne postoji mogućnost da mu se desi tako nešto. Znali smo da ima dobar pregled igre, sjajnu tehniku u nogama, ali nikada o njegovim rukama nismo razmišljali na ovaj način.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime