Vlade Đurović: Biće neizvesno do samog kraja

Kosarka, NLB League, sezona 2009/2010.Crvena Zvezda Vs. FMP (Zeleznik).Head coach Vlade Djurovic.Belgrade, 09.01.2010..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pet sati pred majstoricu ABA lige Crvena  Zvezda- Partizan , veliki košarkaški stručnjak Vlade Đurović za Meridian sport kaže da se oseća ogromna tenzija u Beogradu.

“Velika, velika tenzija se oseća sve vreme, a pogotovo danas kad je odlučujuća utakmica. Biće vrlo teško igračima, a još teze trenerima večeras u Pioniru. Igrači misle na igru, a treneri moraju da im daju podršku u svakom smislu i da im skrenu misli sa propratnih stvari da bi bili skoncentrusani da večeras na terenu daju maksimum. Tako je u oba tima-  kaze Đurović.

Đurovićeve prognoze su na strani crveno-belih, ali ne isključuje da pobedi tim Andree Trinkijerija.

“Blagu prednost dajem Zvezdi, iako sam svestan imajući prethodne okršaje ova dva tima da je sve vrlo neizvesno. Zvezda u prvoj, a Partizan u drugoj utakmici su pobedili jedva. Sve četiri utakmice su se rešile na jednu loptu. Neviđena situacija”, zaključuje Đurović.

Prednost crveno-belim divovima iskusni košarkaš daje zbog domaćinske uloge i zbog toga što će biti osnaženi podrškom sa terena.

“Takvi smo kakvi smo i zbog toga je na utakmicama majstorice samo publika domaćina. Na ovom odlučujućem meču to je Zvezda i zato je njoj malo lakše- objašnjava on.

Iz iskustva Vlade Đurović zna da će i sudije tek posle utakmice odahnuti jer su treutno pod neopisivim pritiskom.

“Sudije majstorice trpe ogroman pritisak svake vrste sa svih strana. Mnogo je tenzije.”

Na kraju, Đurović apeluje na sve navijače da u miru i sa sportskim duhom isprate meč u kojem će izgleda sreća imati najveći udeo kad je rezultat u pitanju.

“Direktan sukob navijaca je izbegnut već u startu. S tim što će Partizan biti uskraćen da čuje podstreke svoje publike, ali tako mora biti. Nadam se da će svi navijači biti dobronamerni i da ni do kakvih izgreda neće doći”, istakao je Vlade Đurović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime