Spavaš li mirno, Ronaldo? Žervinjo bio ,,nevidljiv” u Kini, ali je za Juventus noćna mora

Žervinjo Parma
Jedan član Parme pozitivan na virus korona (PHOTO: Getty images)

Ko zna šta je pitao i kako su mu odgovorili na ta pitanja njegovi fudbaleri, ali je posle druge utakmice sa Parmom, Masimilijano Alegri morao da prihvati činjenicu da je za petinu golova koje je Juventus do sada primio u tekućem prvenstvu, odgovoran (ili zaslužan, po želji čitaoca) Žervinjo.

Nekadašnji fudbaler Arsenala, koji ni u kineskoj ligi nije uspeo da postigne više od četiri gola na trideset utakmica, matirao je strašnu Juventusovu odbranu tri puta na dve utakmice. Pored toga što je doneo bod Parmi u Torinu i pored toga što je to učinio u nadoknadi vremena, pa i pored toga što je svoj prvi gol dao petom, mogao je na kraju da stane ispred Ronalda i kaže da je i on dao isto golova koliko i Portugalac. Štaviše, zajedno sa Inglezeom, Žervinjo je najbolji strelac svoje ekipe sa osam golova.

Inter na raskrsnici: Mihajlović „servirao otkaz“ Spaletiju, naslednik – Konte ili Kambijaso? 

Posle ovog kola, Juventus ima samo petnaest primljenih golova, od kojih su tri delo reprezentativca Obale Slonovače. Da stvar bude zanimljivija, Stara dama je vodila sa 3:1, dok se nije ,,ukazao” Žervinjo. Zna se kako se obično završavaju mečevi u kojima Juventus ima vođstvo, ali Žervinja kao da niko nije obavestio da je Parma već izgubila.

https://www.youtube.com/watch?v=6LHVH_zx4lk

Nisu mu čak ni rekli da je Parma torpedovana sa čak sedam komada kada je prethodni put bila gost šampionu Italije.

Spavaš li mirno, Ronaldo? Žervinjo bio ,,nevidljiv” u Kini, ali je za Juventus noćna mora

Pogodak petom je pravo malo remek-delo, budući da je izgledalo kao da je gol mogao da postigne i na drugi način, ali da je baš želeo da to uradi ovako. Drugi je takođe bio odličan posle sjajnog kretanja u šesnaestercu prepunom igrača u belo-crnim dresovima. Štaviše, na trenutak se činilo da je Žervinjo bio sprema za još koji, da je samo bilo vremena.

Žervinjo ove sezone igra kao bolje nego ikad u Seriji A

To nas dovodi do ne baš uobičajenog podatka za igru ovog fudbalera – dao je osam golova na šesnaest utakmica, što je samo jedan manje od njegove najbolje golgeterske sezone u Italiji.

Najbolje kvote za utakmice Serije A se nalaze ovde

Žervinjo je naime, najubedljiviji bio u prvoj od tri godine koliko je nastupao za Romu. U sezoni 2013/14 je za Vučicu odigrao trideset i tri utakmice i postigao devet golova. Jedini put kada ih je dao više od deset, je bila sezona dok je još nosio dres Lila (2009/10) i tada je bio strelac jedanaest puta.

Verovatno je mogao da za svoju trideset i jednu godinu ostane upamćen po boljoj karijeri, ali je Žervinjo bio i previše nepredvidiv fudbaler, koji je prečesto birao teži put i teža rešenja, nego ona fudbalskija. Pre Lila je igrao dve sezone u Le Manu, a u Arsenal ga je Lilu platio skoro jedanaest miliona funti. U redovima Tobdžija je boravio dve godine (2011-2013), i za to vreme dao ukupno devet ligaških golova.

Spavaš li mirno, Ronaldo? Žervinjo bio ,,nevidljiv” u Kini, ali je za Juventus noćna mora

U Romi je imao mnogo značajniju ulogu u prve dve sezone, da bi početkom 2016 otišao u Kinu (Hebei). Njegov povratak u Kalčo za sada deluje kao pun pogodak, jer je osim golova Staroj dami, onaj koji je dao Kaljariju postia posle trka preko celog terena

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime