Adam Džonson moli za drugu šansu: Da li će neko odgovoriti na pismo?

(Photo by Jonathan Ferrey/Getty Images)

Znate već u kakvoj je situaciji bivši fudbaler Mančester sitija. Trenutno je u zatvoru, ali se nada da bi već sledeće godine da bude na slobodi. Još uvek želi da nastavi karijeru. Zato je Džonson odlučio da pošalje pismo svim klubovima u kojima bi mogao da se vrati fudbalu.

Džonson je tokom decembra 2014. godine preko društvenih mreža stupio u kontakt sa devojčicom. Ona je tada imala 15 godina i nakon kratkom dopisivanja upoznali su se da bi joj on potpisao neke dresove. Priča je otišla u potpuno drugom pravcu.

KLADI SE NA PREMIJER LIGU!

Nekoliko meseci kasnije Adam Džonson je uhapšen zbog sumnje da je bio u seksualnoj vezi sa maloletnicom. Podignute su tri optužnice, Adam se izjasnio da nije kriv ali je na kraju dobio šest godina zatvora. Bilo je to u martu 2016. godine.

Zbog dobrog ponašanja i još nekih olakšavajućih okolnosti, mogao bi uskoro da bude pušten. Džonson misli da bi kazna mogla da bude prepolovljena pa će već narednog marta pokušati da zatraži pomilovanje.

Već dva puta je Džonson slao molbe za puštanje iz zatvora. One nisu urodile plodom, ali će on to nastaviti da radi i narednog proleća, kada istekne polovina kazne. Podsećanja radi, on u zatvoru trenira i želi da fizički bude maksimalno spreman kada kazna istekne.

Ukoliko se to desi narednog proleća, Džonson će imati mnogo problema da nađe klub. Kada je skandal isplivao u javnost, mnogi ljudi su se ogradili od fudbalera. Raskinuti su njegovi ugovori sa Sanderlendom, Adidasom, EA sportsom, zajednica igrača je osudila poteze…

’’On i dalje želi da igra. Mislila sam da se šali, ali bio je potpuno ozbiljan. Kada izađe iz zatvora, svim klubovima će poslati pismo u kojem navodi razloge zašto treba da dobije drugu šansu. Još uvek može da im pomogne na terenu.’’, rekla je medijima Adamova rođena sestra.

SITI PROTIV SAUTEMPTONA KOJI SE PREPORODIO!

Adam Džonson je tokom karijere nosio dres Midlzbroa, koji ga je slao na dve pozajmice, Mančester sitija i Sanderlenda. Na pozajmicama je bio u Lidsu i Votfordu a sa Sitijem je osvojio prvenstvo i kup u Engleskoj. Upisao je 12 nastupa za seniorsku selekciju, uz dva postignuta gola.

Videćemo da li će ovaj plan čoveka koji više nikada neće biti na dobrom glasu uspeti. Mnogi ne žele da ga vide blizu svojih fudbalskih klubova, ali možda baš u tom pismu budu neki razlozi za promenu mišljenja. Za koji nivo fudbala je spreman Džonson?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime