Umorni Đoković bez šansi: Hačanov vlada Parizom i najavljuje velike stvari!

Đoković
(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Novak Đoković nije uspeo da osvoji peti pariski masters u svojoj karijeri, jer je Karen Hačanov u svom debitantskom finalu na turnirima iz serije 1000 prikazao izvrsnu igru i priredio iznenađenje u meču dugom sat i 38 minuta – 0:2 (5:7, 4:6)

Samo 19 sati po završetku tročasovnog maratona protiv Rodžera Federera, srpski teniser je izašao na teren u dvorani Bersi i otisci tog susreta ocrtavali su se na igru Đokovića u finalnom okršaju.

Od ponedeljka novi svetski broj jedan nije uspevao da održi visok nivo igre tokom dužih perioda, pa su sporadične pozitivne stvari bile uglavnom kratkog daha. Hačanov je, sa druge strane, bio briljantan u gotovo svim osnovnim segmentima igre.

Imao je visok procenat ubačenog prvog servisa, naročito u drugom setu, i Đoković nikako nije uspevao da se sa time izbori. Razarajućim forhendima je pravio razliku i probijao igru protivnika, da bi konstantnom igrom na riternu dodatno stvarao probleme Srbinu.

Đoković
(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Đoković je dobro otvorio meč. As u prvom poenu susreta je nagoveštavao odlične stvari, ali to je bio slučaj samo u prva četiri gema. Upravo je u četvrtom gemu prvog seta uspeo da stigne do brejka na servis Hačanova, iskoristivši petu priliku od početka meča i poveo je sa 3:1.

Ipak, Rus odgovara odmah u narednom gemu, uzvraća istom meru i pre nego što je Novak mogao i da se privikne na činjenicu da je prvi ostvario prednost, na semaforu je već stajalo 3:3. Držali su se gem za gem sve do 5:5, da bi onda Hačanov vezao dva gema.

KO OSVAJA ZAVRŠNI TURNIR U LONDONU?

U 11. gemu Hačanov stiže do brejka, u narednom Novak uspeva da povede sa 0:30, ali ne i da ozbiljnije zapreti. Hačanov osvaja četiri uzastopna poena i osvaja prvi set – 7:5.

Ni u drugom setu nije počelo sjajno. Nakon što su razmenili prva dva gema, već u trećem postaje vrlo očigledno da je Đoković umoran. Nedostajala je oštrina u njegovim udarcima, noge su ga slabije slušale i kada je tako neiznuđene greške same dolaze.

Hačanov
(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Uspeo je da spasi dve vezane brejk lopte, ali ne i da osvoji gem. Jedan naivan izlazak na mrežu i jedna neiznuđena greška iz bekhenda značili su treći brejk za Rusa u ovom meču. Razmenili su još po jedan gem na svoj servis, da bi na 4:2 za Hačanova, Đoković ponovo morao da se susreće sa brejk loptama, ali je sve tri spasio i nekako održao priključak u drugom setu.

Ipak, servis Hačanova nije posustajao. Čuvao je svoje gemove Rus i dovršio posao, čime je stigao do prve titule iz serije 1000. Time je prekinut Novakov niz od 22 meča bez pobede, pretrpevši prvi poraz u petom finalu Mastersa u Parizu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime