Posle nešto slabijeg početka u Almeriji, Umar Sadik je konačno počeo da pruža partije kakve se od njega očekuju, a od toga bi mogao da profitira i Partizan.

Sadik je na poslednjih šest utakmica dao osam golova, među kojima i dva protiv člana LaLige – Alavesa u Kupu kralja. A, kakve veze sa tim ima Partizan?

Almerija je Partizanu za Sadika platila pet miliona evra i potpisala ugovor do 2025. godine, uz izlaznu klauzulu od čak 60 miliona evra.

Ali, ukoliko Almerija izbori promociju Sadikov izlaz vredeće 80 miliona, a uz to moraće da plati Partizanu još četiri miliona evra prema klauzuli iz transfera.

umar sadik-partizan-javor-almerija-transfer-novac-promocija
Sadik bi mogao da donese mini bogatstvo Partizanu (FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Tako bi Sadikov transfer bio najskuplji u istoriji kluba i nadmašio sadašnji rekord Apije iz Notingem Foresta (8,8 miliona).

Dakle, Partizan bi mogao dolično da prođe. Nije tajna da su se nekolicina klubova već raspitivala o Sadiku, recimo i Valjadolid, ali…

AS piše da je Almerija spremna da pregovara na leto, ali ne ispod 40 miliona evra, a ako Sadik nastavi sa ovakvim partijama, moguće je da će se to i dogoditi.

Dakle, pet miliona je za transfer, još četiri za promociju, milion ako ispuni određene bonuse utakmica i golova, kao i još 20 odsto od naredne prodaje.

Sjajan posao za Partizan.

Tošić i Zvezda? Ne ovog puta!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vaso Bakočević GIVEAWAY | Pare na McGregora! McGregor vs Poirier UFC 257

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime