PARTIZAN NA IGLAMA Sadik ide u Atalantu?!

umar sadik-almerija-sukob
Valensija bi Sadika (FOTO: Pedja Milosavljevic/Starsport)

Još uvek je neizvesno da li će Almerija ostvariti cilj i ući u Primeru naredne sezone baš kao što je upitno i kakva će biti sudbina Umara Sadika.

Upravo će budućnost Nigerijca u Almeriji direktno zavisiti od toga da li će klub uspeti da obezbedi plasman u Primeru ili ne.

Naravno, sve je skopčano sa finansijskom situacijom, a delom i ambicijama Sadika, pa bi u slučaju da Almerija ostane u Segundi nigerijski fudbaler mogao put Italije, tačnije Atalante!

Kako navode španski mediji, Đan Pjero Gasperini visoko ceni kvalitete Sadika pogotovo što voli takav tip napadača. Atalanta već ima dva špica istog profila kao i bivši igrač Partizana (visoki, brzi, ubojiti…) – Duvana Zapatu i Luisa Mjurijela.

Pominje se da bi baš Zapata mogao ovog leta da napusti Atalante pa bi na njegovo mesto trebalo da dođe Sadik. Nigerijac u ugovoru sa Almerijom ima otkupnu klauzulu vrednu 60.000.000 evra, ali je jasno da Italijani to neće platiti.

Španski mediji prenose da će ponuda Atalante ići u rangu od 30.000.000 evra što bi bio rekordan transferza Italijane. Upravo je Luis Mjurijel postavio prethodni rekord od 21.200.000 evra koliko je plaćeno Sevilji.

Međutim, od tada je situacija u Atalanti značajno bolja i popravljena dvostrukim učešćem u Ligi šampiona. Otuda i novac za nešto skuplja pojačanja.

umar sadik-atalanta-almerija
Atalanta je za Sadika spremna da plati 30.000.000 evra! (FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Ukoliko Atalanta zaista i kupi Sadika, Partizan će moći da računa na 40 odsto od transfera (prethodno se oduzima cifra od 5.000.000 evra koliko je Almerija već platila crno-belima) vrednog 25.000.000 evra.

Dakle, tih 40 odsto je tačno 10.000.000 evra što znači da bi Partizan sve skupa od nigerijskog fudbalera mogao da profitira i celih 15.000.000 evra! I to je sve bez bonusa koji će se aktivirati kada Sadik odigra 50 utakmica za Almeriju i postigne 25 golova (oba vrede po 500.000 evra).

Ukoliko pak, Almerija ne proda Sadika i uđe u Primeru, Partizanu sledi 3.000.000 evra uz dodatna 3.000.000 evra od bilo kog narednog transfera.

DOBRE VESTI ZA JUNAJTED: Megvajer oštetio ligamente, ali…

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MARKO PANTELIĆ | Priče iz kraja #32

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime