Ruska fudbalska federacija otkazala je mesto u Savetu FIFA, a zatim predložila predsednika nacionalne Federacije za izvršnog člana UEFA.

Prema saopštenju Evropske fudbalske konfederacije, Ruska fudbalska federacija je je povukla svog čoveka na mestu Saveta FIFA, i kandidovala novog člana za funkciju u UEFA.

Mesto u Savetu FIFA pripadalo je Alekseju Sorokinu, koji je na tu funkciju došao kao predsednik organizacionog odbora SP u Rusiji 2018. godine. To se dogodilo, nakon što je Ministar sporta Vitalij Mutko razrešen ove funkcije.

Sorokin i Portugalac Fernando Gomeš već su objavili da neće učestvovati na izborima 20. aprila. Novi kandidati za mesto u Savetu FIFA su Peter Peters, potpredsednik Nemačkog fudbalskog saveza i predsednik Rumunske fudbalske federacije Razvan Burlanu. Oni neće imati protivkandidate i sigurno će dobiti četvorogodišnje mandate, koji im donose godišnje stipendije FIFA u iznosu od 250 hiljada dolara.

Predsednik Ruske fudbalske federacije Aleksandar Djukov je na drugoj strani jedan od devet kandidata za osam mesta u Izvršnom odboru UEFA. On je dugogodišnji direktor kompanije „Gazprom”, koja je godinama najveći sponzor Lige šampiona.

Jović promovisan u Ajntrahtu: Real zna da je Luka u dobrim rukama

Obavezno pogledajte:REAL MADRID vs CRVENA ZVEZDA | Meridian NBA Predictor #26 | @Beki

6 KOMENTARA

  1. nece tu mnogo da se polemise,covek je generalni direktor Gasproma,tako da nema sta tu toliko da se odlucuje,a Gasprom finansira UEFU-u,tako to ide danas,moc je mnogo velika stvar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime