VELIKA PROMENA: UEFA ukinula prilično staro pravilo, sada će utakmice biti MNOGO drugačije

uefa-sudije-liga-šampiona-liga-evrope-evropsko prvenstvo-sponzori-flašice-gol
UEFA ukinula pravilo gola u gostima (FOTO: UEFA)

Evropska fudbalska unija (UEFA) donela je novo pravilo, tačnije ukinula staro. Sve će u velikoj meri uticati na konačne ishode dvomeča.

U jeku Evropskog prvenstva ukinuto je pravilo gola u gostima koji je često donosio prevagu i odlučivao ko će da ide dalje u narednu rundu nokaut faze.

Već od sezone 2021/2022, odnosno ove pred nama, u svim UEFA takmičenjima gol u gostima se neće važiti.

Dakle, ako dva tima u dva meča postignu isti broj golova, o prolasku u narednu rundu takmičenja neće odlučivati to, da li su dati kod kuće ili u gostima, već će se ići na produžetke i zatim na penale.

Takođe, pogoci u gostima neće se računati ni ako na kraju grupne faze takmičenja dva ili više timova budu bodovno izjednačeni pa dođemo u situaciju da odlučuju međusobni dueli.

Povodom nove odluke, oglasio se i prvi čovek UEFA, Aleksandar Čeferin.

-Pošteno je reći da prednost domaćeg terena više nije tako značajna kao ranije – rekao je Čeferin i dodao još neke detalje o pravilu.

-Pravilo gola u gostima je primenjivano još od 1965. godine, ali se o njegovom ukidanju raspravlja nekoliko godina unazad. Iako nije bilo apsolutne saglasnosti, brojni treneri, navijači i akcionari u fudbalskim klubovima su želeli da pravilo bude ukinuto.

Ostaje nam da vidimo kako će sada utakmice izgledati, pošto se timovi sada neće brinuti kao ranije o broju golova koji je dao gost.

Da li se vi slažete sa odlukom UEFA, odnosno da li mislite da je dobra?

VAJNALDUM “ZAPRETIO”: Možda i napustimo teren!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Milica Inđić: Ostajem u Radničkom iz Kragujevca! | SPORT FOKUS EP09

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime