POSLE TURSKE I ENGLESKE UEFA aktivirala i treću opciju za finale Lige šampiona!

liga-šampiona-finale-porto
UEFA ukida "gol u gostima"! (FOTO: Getty Images)

Do nedavno je delovalo kao sigurno da će se finale Lige šampiona igrati u Istanbulu, no zbog pogoršanja situacije u Turskoj to više nije uopšte izvesno.

Od trenutka kada je postalo jasno da će se dva engleska kluba boriti za titulu u Ligi šampiona gotovo odmah je počeo pritisak Engleza da se finale dodeli njima.

U prvih mah su iskakale opcije poput stadiona Njukasla, Aston Vile… Potom i nešto realnije kao što su “Enfild” ili “Vajt Hart Lejn”, ali se došlo do zaključka da bi domaćin mogao da bude samo “Vembli”.

Naravno, glavni razlog je to što je Turska na “crvenoj listi” Velike Britanije što znači da bi povratnici iz te zemlje (navijači, predstavnici medija, sponzora…) morali u karantin od 10 dana pri povratku na Ostrvo.

Ipak, UEFA još uvek nije prelomila gde će se definitivno igrati finale Lige šampiona, a danas je iskočila nova opcija i to – Portugal.

uefa-logo-znak-superliga-kazna
UEFA ima i Portugal kao opciju za finale Lige šampiona (FOTO: Getty/Harold Cunningham/Stringer)

Evropska kuća fudbala još od prošlogodišnjeg “balona” ima sjajna iskustva sa tom zemljom na Pirinejima kojoj je spremna da opet poveri meč za trofej.

Jedina razlika u odnosu na prošlu godinu je to što se meč za trofej ne bi igrao u Lisabonu već u Portu na stadionu “Dragao”.

Portugal je iskočio i kao idealna zemlja za neutralni teren s obzirom na to da nije na “crvenoj listi” Velike Britanije i da bi svi posetioci mogli bez problema da se vrate na Ostrvo.

UEFA još uvek nije donela konačnu odluku gde će se igrati finale Lige šampiona, a očekuje se da to zvanično uradi početkom naredne nedelje.

BOMBARDER ZA BUDUĆNOST: Italijani se utrkuju ko će više da nahvali Vlahovića!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MARKO PANTELIĆ | Priče iz kraja #32

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime