I FIFPro digao glas, “ne može to tako!”

blekburn-navijač-100-rođendan-dečak-braziil-najki-sponzori-fudbal-kup hrvatske-tajron mirs-reprezentacija jamajke-gol-druga liga-iranska tv-prekinut prenos-sudija-fifpro-rumunija-zaboravili igrača
Novi skandal u Rumuniji (FOTO: Ivill/Getty Images)

Praktično svi koji imaju veze sa profesionalnim fudbalom oglasili su se posle osnivanja evropske Superlige. To je učinio i FIFPro.

Udruženje koje okuplja više od 60.000 profesionalnih fudbalera i brine o njihovim interesima osudila je najavu UEFA i FIFA. Podestimo, zaprećeno je da svaki fudbaler koji je član nekog od klubova koji će igrati u Superligi neće moći da nastupa za reprezentaciju u UEFA i FIFA utakmicama.

-Ova odluka ostavlja igrače i njihova udruženja sa mnogo briga i pitanja koja nisu vezana samo za kulturni identitet fudbala, već i na njihove karijere – navedeno je između ostalog u saopštenju FIFPro.

-Novo takmičenje će naneti nepopravljivu štetu. Važno je da se primeti da postoji veliki jaz između onih koji imaju moć i većine ostalih. To će pre svega da utiče na igrače i navijače, ali se to previđa. Za FIFPro koji zastupa interese igrača iz 64 nacionalnih saveza, njih više od 60 hiljada ovo je neprihvatljivo.

Oštro ćemo da se borimo protiv mera bilo koje strane koje bi narušile prava igrača, kao što je zabrana igranja u nacionalnim timovima. U želji da se zaštite interesi igrača, kao i cele fudbalske industrije posvećeni smo ideji da svi radimo zajedno na svim nivoima kako bismo rešili sve postojeće probleme – zaključeno je u saopštenju FIFPro.

PIKSI OŠTRO PO SUPERLIGAŠIMA: Pa, gospodo, je l’ ste vi ti koji ste izmislili fudbal?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kviz | EP 34 – Testiraj znanje! POGODI FUDBALERA

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!