U20 EUROBASKET Dobar otpor košarkašica Srbije u porazu od Španije

KOšarkašice Srbije će u osmini finala igrati protiv poraženog iz duela (FOTO: KSS)

Košarkašice Srbije, igračice rođene 1999. i mlađe, doživele su prvi poraz na Evropskom prvenstvu koje se održava u češkom Klatovu.

Izabranice selektora Miloša Pavlovića u 2. kolu grupe A izgubile su od moćne Španije – 60:70 (21:20, 9:14, 10:19, 20:17).

Košarkašice Španije jedne su od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje na U20 EP.

Osim u trećoj četvrtini, naš mladi tim je pružio odličnu igru. Bile su ravnopravne naše devojke, u pojedinim trenucima i bolje od renomiranog rivala.

U20 košarkašice Srbije odigrale su sjajno prvo deonicu. Uspele su da čvrstom igrom i kontrolom skoka drže ravnotežu sa daleko snažnijim rivalom.

Otišle su Špankinje na 10:16, ali su Ivana Katanić i Sofija Olić donele 21:20 prilikom prvog obaveznog predaha.

U drugom kvartalu su i košarkašice Srbije i rivalke bile daleko neefikasnije. Obe ekipe su imale problema u napadu i nešto sporiji ritam više je odgovarao protivnicama – 30:34.

Odluka o pobednik pala je u trećoj četvrtini. Španija je preuzela kontrolu, pojačala intenzitet u odbrani i mlade košarkašice Srbije nisu mogle više da pariraju.

Koristile su rivalke prednost u visini i duelima, pa su na isteku 29. minuta stekle nedostižnu prednost – 35:53.

Ipak, nije klonuo duhom naš mladi tim. Hrabrom i borbenom igrom košarkašice Srbije uspele su da ublaže razliku i do kraja se vodila prilično ravnopravna borba.

Najefikasnija je bila Ivana Katanić sa 13 poena uz devet skokova i tri asistencije. Dvocifrene su još bile Nevena Dimitrijević i Tijana Jelić sa po 10 poena.

Najbolja u Španiji bila je Rakel Karera Kvintana sa 22 poena i devet skokova. Pratile su je Iris Mbulito sa 12 i Alba Martinez sa 10.

U trećem kolu grupe A košarkašice Srbije u ponedeljak od 15.45 igraju sa Portugalom.

OBAVEZNO POGLEDAJTE Plavi VS crveni dres i Indijanapolis 2002: Teodosić i seda brada, Simon na Trgu, Lučić i balkon

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime