U životnoj formi: Impresivna statistika Nemanje Bjelice!

Otišao je u NBA kao jedan od najboljih igrača u evropskoj košarci. Bio je MVP Evrolige i svi smo očekivali da će imati značajnu ulogu i u Americi. Kvalitet tima i povrede su ga za sada sprečile u tome ali za Nemanju još ima vremena.

Otišao je u NBA kao jedan od najboljih igrača u evropskoj košarci. Bio je MVP Evrolige i svi smo očekivali da će imati značajnu ulogu i u Americi. Kvalitet tima i povrede su ga za sada sprečile u tome ali za Nemanju još ima vremena. Ove sezone pokazuje koliko stvarno može. Minesota je novu sezone počela impresivno, sa skorom 6-3 predstavlja jedno od najvećih iznenađenja u ligi i trenutno drže četvrtu poziciju na Zapadu. Od brojki Minesota Timbervulfsa su još impresivnije brojke Nemanje Bjelice. On je u svakom od dosadašnjih devet mečeva igrao i svaki put je postigao najmanje jednu trojku.

Kladi se na pobedu Minesote protiv Šarlota!

Dosadašnji deo sezone je iskoristio na najbolji način, postigavši 77 poena za 136 minuta igre. Kada se to podeli sa brojem mečeva dolazimo do računice od 8.6 poena na svakih 15.1 minut, koliko Nemanja Bjelica igra na jednom susretu. Bjelica ove sezone šutira najbolje u životu. Do sada je izveo 8 slobodnih bacanja u novoj sezoni NBA lige i pogodio je svih osam. Bez promašaja sa linije penala. Ni na jednom meču nije šutnuo više od dva bacanja a na pet susreta uopšte nije išao na liniju. Ostalih osam poena je ravnomerno rasporedio na mečeve protiv San Antonija, Indijane, Detroita i Majamija. Najbolji meč u dosadašnjem delu je bio susret sa Indijanom, kojoj je Bjelica ubacio čak četiri trojke i ukupno 18 poena. Indijana je bila bolja ali je Nemanja pokazao koliko može. Njegova konstantnost se najviše ogleda u tome da je na svakom od dosadašnjih devet susreta postigao makar po jednu trojku.

Pogodi ko će ove sezone osvojiti NBA ligu!

Ukupno ih je postigao 15, iz 24 pokušaja, što ga sa procentom od 62.5% stavlja na listu najboljih trojkaša u novoj sezoni. Što se tiče šuta za dva poena, tu je bio malo bolji. Sa 12 pogodaka iz 18 pokušaja njegov procenat je 66.67%! Ukupno, kada se saberu šutevi za dva i za tri poena dolazimo do 27/42 što je neverovatnih 64.3%! Na devet mečeva i ne baš malom uzorku do sada. Kakva je situacija sa njegovim saigračima? Svi su daleko ispod ovog nivoa! Tadž Gibson jedini može da se poredi sa Bjelicom, u procentu uspešno izvedenih slobodnih bacanja, jer je i on na maksimumu. Ali, izveo ih je manje u dosadašnjem delu sezone. Karl Entoni-Tauns je na 61.1% šuta za dva poena, što je i logično jer je centar, ali je to i dalje lošije od procenta srpskog košarkaša. On je svoje procente dodatno pokvario šutem za tri poena pa u ukupnom zbiru nije ni blizu Bjelice. Najbolji trojkaš u ekipi nakon Nemanje je Aron Bruks, sa polovičnim učinkom.

Svi mečevi NBA – pogledaj ponudu!

U ekipi sa nekoliko zvezda, gde igraju Džimi Batler, Karl Entoni-Tauns, Džef Tig, Endrju Vigins ili Džamal Kroford, Nemanja je uspeo da se izbori za svoju šansu. Njegovih 15 minuta po meču deluju malo ali mu ovakva uloga za sada prija. Minesota ima raspoloženog igrača koji ulazi sa klupe i postiže poene kad god mu se ukaže šansa.