U susret Superbolu: Nju Ingland ili Filadelfija? (VIDEO)

NFL Superbol

Bliži se još jedan Superbol, 52. po redu, a u njemu će se za trofej NFL-a boriti Nju Ingland Pejtriotsi i Filadelfija Iglsi. Ovaj svetski spektakl koji iz godine u godinu privlači sve više fanova širom sveta, a takva je situacija i u Srbiji.

Zbog toga smo razgovarali sa reprezentativcem Srbije Nikolom Davidovićem, kao i američkim trenerom sa srpskom adresom Džejmsom Fajedom. Podelili su njihova mišljenja sa nama, a mi se zaista nadamo spektaklu u nedelju uveče.

“Igrati za reprezentaciju Srbije je neponovljiv”, započinje Davidović razgovor za Meridian. “Velika je čast i prilika biti odabran među 45 ljudi od nekih tri hiljade igrača u Srbiji, braniti boje svoje zemlje.”

Davidović ističe kako broj igrača američkog fudbala raste iz godinu i godinu i da će njegovi zemunski Blu Dragonsi u 2018. godini imati rekordan broj timova u različitim kategorijama. Kada je reč o Superbolu, Davidović je bio jasan.

Super Bowl: Spremamo se za uzbuđenje! (INFOGRAFIK)

“Toma Brejdija je svakako teško zaustaviti. Da li će Gronkovski igrati, to je veliko pitanje. Pitanje je, biće neizvesno. Nisam očekivao ni da će Iglsi pobediti u prvom meču plej-ofa, ali evo ih sad ovde. Navijaću za njih”, rekao je srpski reprezentativac.

Za Meridian je govorio i trener Džejms Fajed, a njegovo viđenje predstojećeg Superbola je bilo vrlo precizno.

Mogu li Patriote do novog prstena ili je vreme za Filadelfiju?

“Mislim da će biti dobra utakmica. Patriote su tu bile i prošle godine i svaki put kada su oni tu, ne znate šta će se dogoditi. Oni rade dobar posao, stalno se vraćaju u igru. Iglsi imaju odličan napad trčanjem, imaju odličnu odbranu. Pederson je sjajan trener i mislim da će to biti interesantna utakmica”, ističe Fajed.

Na pitanje o svom favoritu u 52. Superbolu, američki stručnjak je stao na stranu Filadelfije.

“Svi navijaju za Nju Ingland, ali ja imam osećaj da Iglsi mogu da naprave čudo. Mislim da će doći do specijalnih timova i posle do izgubljenih lopti. Ali videćemo, biće zanimljiva utakmica”, zaključio je Fajed.

Ko će biti vaš favorit? Brejdijeve Patriote ili autsajderi iz Filadelfije?