Fudbalska reprezenacija Srbije, sastavljena od igrača iz Super lige, kraj januara će provesti na turneji u Severnoj Americi, a Crvena zvezda i još dva kluba neće imati svoje predstavnike.

Ideja je bila da svaki od 20 klubova prvog ranga srpskog takmičenja predloži dva fudbalera, međutim, nacionalni tim neće moći da računa na igrače iz tri kluba.

U pitanju su Crvena zvezda, Radnički Niš i Mladost Lučani.

Kada je reč o šampionu države, želja Dejana Stankovića je bila da tokom priprema na raspolaganju ima sve fudbalere, kako bi ekipa što spremnija sačekala izazove u nastavku sezone, potvrđeno je za “Sport klub” iz “Ljutice Bogdana”.

Fudbalski savez Srbije je usvojio molbu šefa stručnog štaba crveno-belih.

Sličan stav, kao i Crvena zvezda imaju i Nišlije.

Direktor Radničkog, Dejan Propadalo, poručio je FSS da suklubu prioritet zimske pripreme, te da turneja dolazi u teškom trenutku.

A, šef stručnog štaba Mladosti iz Lučana, Neško Milovanović, otkrio je kako je Nemanja Mićević, igrač njegove ekipe, otpao sa spiska.

– Iznenadio me je poziv Nemanje Filipovića, sekretara u Fudbalskom savezu Srbije. Totalno neformalno, telefonskim putem, saopštio je da bi Mićević trebalo da putuje u Ameriku. I ništa više! Bez obrazloženja i potpitanja, iako je Mićević imao problema sa korona virusom. Očekujemo, sa zebnjom, rezultate testiranja, uoči predstojećeg puta na pripreme u Antaliju, od kojih zavisi i status mladog štopera. Situacija zahteva pažljiv oporavak i ukoliko bude na spisku putnika u Tursku, Mićevića očekuje poseban program – poručio je Milovanović i dodao:

– Niko nas nije pitao koga predlažemo da igra u Americi. Očekivao sam zvaničnu komunikaciju, mejlom, upitnik i odgovor sa naše strane. Ovako, sve je ispalo neozbiljno, pozvali su zaraženog fudbalera i nisu osetili potrebu da konsultuju klub. Ljudima iz Mladosti je čast da klub ima predstavnike u državnom timu. Budite sigurni – da je poziv dobio neko iz grupe zdravih fudbalera, sigurno bi putovao u Ameriku. To je jedina istina – zaključio je trener Mladosti, a prenosi “Sport klub”.

Srbija će najpre 25. januara igrati protiv Dominikanske Republike, zatim 31. protiv SAD.

Luka Jović ide iz Reala

Obavezno pogledajte: VLADIMIR PETROVIĆ PIŽON | ČETVRTA ZVEZDINA ZVEZDA | Priče iz kraja #18

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime