Turci zamalo završili karijeru Ivanu Pauniću: Rutinska povreda se pretvorila u pakao!

Ivan Paunić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Paunić je zbog nemara lekara u Turskoj mogao da ostane bez noge iako je njegova povreda bila rutinska.

Paunić je na treningu Tofaša povredio koleno krajem aprila, otišao je na operaciju, a u razgovoru za Sportski žurnal je ispričao kako se cela drama odigrala.

Кada sam počeo sa oporavkom, krenule su i visoke temperature. Mislio sam da sam se prehladio, da sam zakačio neki virus. Ali, prošlo je desetak dana, a situacija je svakim danom bila sve gora. Odmah sam kontaktirao doktora koji mi je rekao da je to normalno posle operacije.

Pritom, koleno je počelo da menja boju i da otiče. Slao sam slike i uvek dobijao isti odgovor. Sve do trenutka dok se nisam srušio na terapiji. Po rezultatima je bilo jasno da u organizmu postoji velika infekcija. Odmah sam kontaktirao doktora Vladana Stevanovića i otišao na preglede“, istakao je osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

IGRA SE EVROLIGA – KLADI SE!

Paunić je naglasio da je kod srpskih lekara odmah dobio potpuno drugačiji tretman.

Čim me je video, rekao je da pod hitno moram ponovo pod nož. Zbog sepse je postojala opravdana bojazan da ta izuzetno opasna bakterija ne zahvati kost i ligamente što znači da bih ostao bez noge. A, ako se raširi kroz krv, onda može da bude i fatalno. Sve u roku od sedam dana“, istakao je Paunić.

Na kraju je usled stručne nege koju je dobio u Beogradu uspeo da prebrodi nedaće koje su se stavile pred njega.

Hteo sam da odem kući, da budem u krugu porodice. Ali rekli su mi da to ne dolazi u obzir, da je ta bakterija izuzetno opasna, da situacija nije bezazlena. Lečenje sam nastavio u bolnici na Banjici, gde sam bio pod nazorom 24 časa. Na kraju, u krevetu sam proveo 58 dana.

Tokom ta dva meseca, svakog dana sam primao najjače antibiotike. Ali, temperatura nije padala. Molio sam Boga samo da se jedno jutro probudim bez temperature. Ni sam ne znam kako sam sve izdržao, ali bio je to pravi pakao. Za porodicu i mene. Ležiš, primaš najjače moguće antibiotike, a vidiš da nema poboljšanja.

Tek posle 45 dana, situacija je počela da se menja. Ali, doktor Stevanović je insistirao da ležim još deset dana, da isprati stanje. Hvala Bogu sve je bilo kako treba i konačno sam izašao iz bolnice. Taj dan slavim kao drugi rođendan. Tek tada mi je doktor rekao da nije hteo da me plaši, ali da je situacija bila baš opasna“, zaključio je Ivan Paunić.

KLADI SE NA REPREZENTACIJU SRBIJE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime