Trostruka kruna je na vidiku, ali PSŽ želi i nove rekorde!

Francuska prva liga neće biti proširena (FOTO: Matthias Hangst/Getty Images)

Iako je već poodavno bilo jasno da se trofej vraća na Park Prinčeva, način na koji je PSŽ i zvanično preoteo titulu Monaku je bio zaista brutalan, a Kneževima sigurno i dalje zvoni u ušima rezultat debakla u Parizu.

Ekipa koju vodi Unai Emeri je oduvala bivšeg šampiona sa terena (7:1) i osvojila petu titulu u prethodnih šest sezona. To je ove sezone drugi trofej Svetaca koji su krajem marta pobedili Monako u finalu Liga kupa Francuske. Rane zadobijene neuspehom u Ligi šampiona PSŽ je zalečio i plasmanom u finale nacionalnog kupa gde ga osmog maja očekuje duel sa neverovatnim trećeligašem Erbijeom!

Hoće li Tvente uspeti? Nedavno šampioni, sada borba za opstanak

Trostruka kruna je skoro izvesna, ali se u procenu njene uspešnosti ipak mora ugraditi i iznevereno očekivanje boljeg rezultata u elitnom evropskom takmičenju. Sa druge strane, PSŽ bi delimično mogao da se iskupi obaranjem nekih ligaških rekorda u preostalim mečevima.

Emerijevi fudbaleri su do sada sakupili 87 bodova, što znači da imaju šanse da postanu prvi tim koji će u prvenstvima Francuske prebaciti magičnih 100 bodova. Ako ne to, onda bi mogli da nadmaše klupski rekord (96) postavljen pre dve sezone pod vođstvom Lorana Blana. U ,,opasnosti” je i najveća gol razlika, kao i najveći broj pogodaka u jednoj sezoni.

PSŽ ima ambicije da prestigne Rasing po broju datih golova u prvenstvu!

PSŽ trenutno ima 103 gola u koloni postignutih, a samo 23 u svojoj mreži. Zanimljivost u vezi sa tim je da je rekord i dalje u rukama jednog drugog kluba iz istog grada. Naime, u sezoni 1959/1960 Rasing Klub Pariz je postigao neverovatnih 118 golova, a da čak nije bio ni šampion. Ekipa koja se danas pod nazivom Rasing Klub De Frans takmiči u amaterskom, petom rangu francuskog fudbala, tu sezonu je završila iza šampiona Remsa i Nima.

Voker opširno o Gvardioli – O prijemu lopte, treninzima, razmenjivanju poruka…

Kuriozitet je pojačan činjenicom da je Rasing (49) osvojio 11 bodova manje od Remsa iako je prosečno davao tri gola po meču!

PSŽ sledeću utakmicu igra u Bordou koga je u prethodnom okršaju savladao rezultatom 6:2! Nijedan od ovih rekorda nije nedostižan, ali je potrebno da se Kavani, Mbape i ostali u potpunosti posvete postizanju golova. S obzirom na nedostatak pritiska, to ne može biti baš tako teško.

PSŽ juri golove, koliko je Bordo voljan da ih primi?

Čak ni raspored ne obećava preveliki otpor rivala koji su svi u bezbednoj zoni, a od svih pet preostalih protivnika (Bordo, Gengam, Amijen, Ren, Kaen) samo je Amijen primio manje od tri gola u tri prethodna susreta sa Parižanima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime